PUBG'nin ücretsiz oynama hamlesi, onu Battle Royale listelerinin en üstüne taşıyor

Bu yılın başlarında PUBG ebeveyni Krafton Studios sözlerine sadık kaldı ve popüler battle royale oyununu tamamen ücretsiz (F2P) arenaya taşıdı. Bu geçiş öncesinde oyunun PC ve konsol tabanlı oyuncular tarafından satın alınması gerekiyordu. Hareket, PC ve konsol sürümlerini PUBG Mobile ile uyumlu hale getirdi ve diğer birçok popüler battle royale tabanlı oyunun ardından geldi. Ayrıca, BR türünün büyükbabasına aktif oyuncularda ve oyun içi işlemlerde büyük bir destek sağladı.

Oynaması ücretsiz bir modele geçiş , PUBG'nin oyuncu tabanında yeniden canlanma ile sonuçlandı ve geçişten sonraki bir hafta içinde %480'den fazla bir artış gösterdi. Artış, oyunun 2017'de piyasaya sürülmesi sırasında kaydedilen büyüme oranlarına rakip oldu.

Cuma günü Krafton , kârda ve genel gelirde etkileyici bir artışa sahip olan en son kazanç raporunu yayınladı. Rapora göre, PUBG ana şirketinin ilk çeyrek gelirleri 400 milyon dolardan fazla artarken, işletme karı 241,9 milyon dolara yükseldi. Kâr artışı, bir önceki yıla göre %37'lik bir artışı ve önceki çeyreğe göre şaşırtıcı bir şekilde %628'lik bir artışı temsil ediyor.

Büyümedeki canlanmanın büyük bir kısmı F2P geçişine bağlanıyor ve veriler, önceki yılın rakamlarına kıyasla aylık aktif kullanıcı (MAU) sayısının yaklaşık üç katına çıktığını gösteriyor. Kullanıcılar ve gelirdeki artış, şirketin azalan işletme maliyeti gereksinimleri ve bütçenin alt satırını etkileyen stokla ilgili maliyetlerin ortadan kaldırılmasıyla doğrudan ilişkilidir.

Rapora göre, yeni 2022 gelirinin %95'i Güney Kore dışındaki uluslararası pazarlardan sağlandı. PUBG Mobile ayrıca, aynı raporlama döneminde indirmelerde keskin bir artış ve 307 milyon dolarlık gelir artışı kaydederek önemli bir büyüme yaşadı.

Diğer battle royale oyunları gibi, PUBG artık PC ve konsol oyuncularından gelen yazılım lisanslama maliyetlerine dayanmıyor ve bunun yerine gelir elde etmek için tüm oyun içi satın alımlar. Bu hamle, oyun alanını Apex Legends , Fortnite ve Warzone gibi diğer popüler ücretsiz oyunlarla eşitler ; bunların tümü içerik, görünüm ve diğer kozmetik özellikler için oyun içi satın alma yoluyla gelir elde eder ve oyuncuların kendilerini milyonlarca oyundan ayırmasına olanak tanır. diğer oyuncular kazanmak için ateş ediyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri