Safari artık 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip, bu dönüm noktasını geçen ikinci web tarayıcısı

Yeni bir rapor, Apple'ın Safari web tarayıcısının şu anda hem mobil hem de masaüstünde 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip olduğunu iddia ediyor. Bu arada, Chrome'un 3,3 milyardan fazla kullanıcı tarafından kullanıldığı bildiriliyor, bu da dünya nüfusunun %40'ından fazlasının Google'ın web tarayıcısını tercih ettiği anlamına geliyor.

Atlas VPN tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, Apple'ın Safari web tarayıcısı 1 milyar kullanıcı sınırını geçerek bu başarıya ulaşan ikinci tarayıcı oldu.

Atlas VPN ekibi , şu anda 5,2 milyarın üzerinde olduğu tahmin edilen toplam internet kullanıcı sayısını alıp GlobalStats'ın tarayıcı pazar payı yüzdelerine göre bölerek bu istatistiklere ulaştı. Bu sayıların hem masaüstü hem de mobil kullanıcıları kapsadığını da belirtmekte fayda var.

Safari, iPhone'lar, iPad'ler ve Mac'ler dahil olmak üzere çoğu Apple cihazında varsayılan tarayıcı olarak gelir. Bununla birlikte, tarayıcının en popüler iki işletim sistemi olan Android veya Windows'ta (Apple, Windows sürümünü geliştirmeyi on yıl önce durdurdu) bulunmadığı düşünüldüğünde, bugünün başarısı etkileyici olmaya devam ediyor .

https://infogram.com/browser-market-share-2022-1h7j4dvyre05v4n

Bu arada, Google Chrome'un dünya çapında 3,3 milyar kullanıcısı var ve 2012'de Internet Explorer'dan devraldığı en popüler web tarayıcısı olarak kaldı.

Microsoft Edge, 212 milyondan fazla kullanıcısıyla üçüncü sırada yer alıyor. Tarayıcı, 2019'da Chromium tabanlı hale geldiğinden beri yavaş yavaş zemin kazanıyor. Listeyi tamamlayanlar, 179 milyon ile Firefox, 149 milyon ile Samsung İnternet ve 108 milyon kullanıcı ile Opera.

İlgili bir haberde, AB'nin Apple'ın Safari ile aynı WebKit motorunu kullanması için iOS'ta üçüncü taraf web tarayıcılarına ihtiyaç duyması hakkında söyleyecekleri olabilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri