Samsung ve LG, katlanabilir ve kaydırılabilir OLED ekranlarını sergiliyor

Katlanabilir ekranlar henüz ana akım bir başarı haline gelmedi. Samsung ve LG gibi ekran üreticileri, gelecekteki cihazlar için çeşitli konseptler üzerinde çalışıyorlar ve katlanabilir ve yuvarlanabilir ekranların bir dizi başka uygulamada önemli bir yere sahip olacağına inanıyorlar.

Katlanabilir cihazlar şu anda garip bir yerde. Bazı insanlar, Samsung ve çoğu Çin'den olmak üzere diğer birkaç üreticinin şimdiden milyonlarca satmayı başarmasından sonra, onlara bir yenilik ürünü olarak çekildi. Pazarın geri kalanı henüz yeni paradigmayı benimsemedi, Apple'ın muhtemelen 2025'e kadar katlanabilir bir iPhone veya MacBook'u olmayacak .

Bu, Samsung ve LG gibi ekran üreticilerinin, iki kez katlanabilen cihazlardan tükettiğiniz içeriğe göre istediğiniz genişliği ayarlamanıza olanak tanıyan yuvarlanabilir ekranlara kadar daha fazla katlanabilir ve "kaydırılabilir" konseptler keşfetmesini engellemeyecek.

Bu konseptlerden birkaçı, San Jose, CA'daki Display Week 2022 konferansında sergilendi.

Samsung, Flex G, Flex S ve Flex In & Flex Out gibi bazılarını bile markalaştırdı ve her biri belirli bir şekilde katlanır. Daha sonra, daha büyük ekranları daha fazla cepte kullanılabilir hale getirmek için bir taraftan veya her iki taraftan kayan ekranlar olan Flex Slide ve Flex Rulo var.

Samsung, bu yıl içinde örnekleme için 12,4 inçlik kaydırılabilir bir ekrana sahip olacağını söyledi. Koreli teknoloji devi, katlanabilir ekranların oyun ve otomotiv dünyalarında da bir yeri olduğuna inanıyor, bu nedenle kullanıcıların ekranın yan taraflarına kontrolörler ve bir "Dijital Kokpit" takmalarına izin verecek bir "Oyun Katlanabilir OLED" üzerinde çalışıyor. arabalar için.

LG, kaydırılabilir konsepti farklı bir şekilde ele alıyor - cihazın daha fazla dikey içeriği barındırmak için daha uzun yapılabileceği bir konsept. Şirket ayrıca önümüzdeki aylarda bir Asus Zenbook dizüstü bilgisayarda piyasaya sürülecek olan 17 inçlik katlanabilir bir OLED'in yanı sıra eğriliği ayarlamanıza izin veren kavisli monitörler için bir ekran da sergiledi.

Bu arada, her iki şirket de kırışık oluşumu, parlaklığın bozulması ve hatta cam gibi hissettirecek yeni malzemeler kullanmak gibi katlanabilir ekranlarla ilgili göze çarpan sorunların bazılarını çözmek için çok çalışıyor . Dayanıklılığa gelince, LG'nin katlanabilir panelleri, gözle görülür bir kusur geliştirmeden önce Samsung'un iddia ettiği yaklaşık 200.000 kat dayanıklılıkla eşleşiyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri