Sanki dar ailelerimiz bizden öcünü alıyor

Sanki dar ailelerimiz bizden öcünü alıyor

Hepimizi evlere kapattı. Dışarıya çıkamıyoruz. Evlerin içinde can sıkıntısından dönüp dolaşıp duruyoruz.

Demekki neymiş. Zengin işadamları dar ailelere karşı duyarlı olmadığı için oluyor bunlar.

Hani nerede bu kadar yüksekten bakan, kendisini zengin işadamları sayarak tafralar atan kibirli insanlar. Bir gözle görünmeyen viris hepimizin hakkında geliyor.

Ne yapacağımızı bilemez halde dolanıp duruyoruz. Allah bundan kötüsünü vermesin inşallah. Bizleri bu tip çaresizliklere uğratmasın. Hani nerede yanmaz kefen satanlar. Cennetten yer satanlar.

Bizlerin üstünden bizleri kandırarak dinimiz yaşamayı bile kendi çıkarları için alet ederek lüks içindfe yaşayanlar nerede? İnşallah bu beladanda çıkacağız ama Allahın izniyle olacak herşey. Akıl sağlığımızı yitirmemeye bakalım.

Kendi kendimizi izole edelilm. yetkililerin söylediklerine harfiyen uyarak bu musibettende kurtulalım inşallah. Camilerimiz kapatıldı. Biraraya gelip hal hatırda soramaz olduk. Birlik beraberliğimiz bunlarında üstesinden gelecektir diyorum.

Temizlik herşeyin başındadır sözünü bize hatırlattı bu virüs.Sokaklarda elimizden geldiğince çöpleri atmamaız gerektiğini, çevremizi temiz tutmanın yaşamsal bir görev olduğunuda beyinlerimize yerleştirdi. Ama sorumsuz insanlar genede ortalıkta yapacağını yapmaya devam ediyor.

Bu kadar söylemlere yazılıp çizilenlere karşın ellerindeki eldivenleri,korunmaya çalıştıkları maskeleri yerlere atanlar devam ediyor kötülüklerine. Her vatandaşın görevi bu gibi durumlarda gerekli uyarıları yaparak doğanın kirletilmesine bu virüsün yayılmasını önlemede azami gayretlerini göstermelidirler.kendimiz için. Çocuklarımız için.

Kendimiz ve çevremizi strese sokmaktan, karamsar düşüncelere kapılmaktan korumalıyız. Eğer paniğe kapılarak kendimize ve çevremize zarar verirsek yaşamımız olabildiğince zorlaşacak.

Kendimize zarar vereceğiz.Bakınız doğa bizlere genede güzelliklerini sergiliyor.Bahar geldi. Çiçekler açtı.Göçmen kuşlar da gelmeye başladı.

Yaşamın olumlu yönlerinide görerek kendimize ve çevremize zarar vermekten kaçınalım. Hepinize akıl sağlığkları ve  doğru düşünerek olumsuzlukların geçeceğine inandıralım.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri