Sicil affı nedir? Sicil affı kimleri kapsıyor? Torba yasa sicil affı kabul edildi mi?

Sicil affı nedir? Sicil affı kimleri kapsıyor? Torba yasa sicil affı kabul edildi mi?

Sicil affı nedir? Sicil affı kimleri kapsıyor? Torba yasada yer alan sicil affı maddesi dolayısıyla vatandaşlar sicil affı hakkında araştırma yapıyor. Kredi borçları nedeniyle sicili bozulan, kara listeye alındığı için kredi almakta zorlanan kişilere gelecek sicil affı sayesinde vatandaşlar rahat bir nefes alacak. Bankalar Birliğinin kara listesinde bulunanlar yükümlülüklerini yerine getirse olumsuz kayıtları dikkate alınmayacak. Peki, sicil affı kimleri kapsıyor? Sicil affı nedir? İşte yanıtı!

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen torba yasada yer alan sicil affı nedir? Sicil affı kimleri kapsıyor? Koronavirüs ile mücadele için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce açıkladığı bazı önlemlerin de içinde bulunduğu 15 yeni madde torba yasaya eklenerek kabul edildi. Maddeler arasında sicil affı da dikkat çekti. Peki, sicil affı nedir? Sicil affı kimleri kapsıyor? Borçlu geçmişleri nedeniyle kredi çekmekte zorlanan kişilere rahat bir nefes aldıracak sicil affı hayata geçti.

SİCİL AFFI NEDİR?

Kredi borçları nedeniyle sicili bozulan, kara listeye alındığı için kredi almakta zorlanan esnafların, yeniden kredi kullanabilir, bankalarla çalışabilir duruma gelmesi için sicil affı yasası bulunmaktadır.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri