Sony, telefon kameralarının birkaç yıl içinde DSLR'leri gölgede bırakacağına inanıyor

Sony, akıllı telefon kamerası görüntü kalitesinin yakın gelecekte dijital tek lensli refleks (DSLR) kameralarınkileri geride bırakacağına inanıyor. Yakın tarihli bir iş brifinginde, Sony Semiconductor Solutions (SSS) Başkanı ve CEO'su Terushi Shimizu, kameralı telefonlardan alınan hareketsiz görüntülerin önümüzdeki birkaç yıl içinde bir DSLR ile mümkün olanı aşmasını beklediklerini söyledi.

Daha büyük diyafram açıklıkları ve gelişmiş görüntü sensörü teknolojisinin bir kombinasyonunun, oraya ulaşmada etkili olacağı söylendi.

Nikkei'nin raporu , özellikle iki katmanlı transistör piksel teknolojisinden ve her pikselin maruz kaldığı ışık miktarını iki katına çıkaran yapay zeka işleminden bahsediyor.

Sony, geçen yıl iki katmanlı transistör piksel teknolojisini duyurdu. Geleneksel CMOS görüntü sensörleri, hem fotodiyotları hem de piksel transistörlerini aynı alt tabaka üzerinde barındırır, ancak Sony'nin yeni teknolojisi onları farklı alt tabaka katmanlarında ayırır. Şirkete göre bu, doygunluk sinyal seviyelerini yaklaşık olarak iki katına çıkarır, dinamik aralığı genişletir ve gürültüyü azaltır - bunların tümü gelişmiş görüntü kalitesi sağlar.

TechRadar'ın doğru bir şekilde vurguladığı gibi , akıllı telefon kameraları ve bağımsız dijital kameralar bir süredir zıt yönlerde hareket ediyor. Akıllı telefon kamera kalitesi artmaya devam ettikçe, daha fazla insan özel atıcılarını evde bırakıyor veya hiç satın almıyor. DSLR'lerle eşliğe ulaştıklarında, ortalama bir tüketicinin bir tane alması için bir sebep kalmayacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri