Soylu-Gül Kavgası Büyüyor!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, isim vermeden bir süredir gerginlik yaşadığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki gerilim, bugün bir kez daha gözler önüne serildi. Gül, 'Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu'nda yapmış olduğu konuşmada Soylu'ya gönderme yaptı.

Süleyman Soylu'nun 28 Ekim'de kullanmış olduğu "Metruk yapılarda uyuşturucu kullanılmaktadır. Muhtarlar diyor ki ‘Mahkeme kararı var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Kim yıktı biz nereden bilelim ya” ifadesini sert bir dille eleştiren Gül, isim vermeden şunları kaydetti:

“Değerli arkadaşlar bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. 'Biz yapalım, hukuk arkadan gelsin' değil, 'Hukuk önden yürüsün, biz ona göre kendimizi ayarlayalım' anlayışıdır hukuk devleti."

GERGİNLİK NASIL BAŞLADI?

İki bakan arasındaki gerilim, Soylu'nun annesine küfür eden bir kişinin adli kontrol şartıyla bırakılmasıyla geride bıraktığımız 20 Ocak'ta başladı.

Soylu, kişisel Twitter hesabında yapmış olduğu paylaşımda "45 gündür anam hastanede. Annemle fotoğrafımın altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım? Bakan olsam ne yazar? Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder? Tweetimle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım" tepkisini gösterdi.

Soylu'nun paylaşımından bir gün sonra  Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevi'nde düzenlenen '5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. 

'KİMSE YARGIYA PARMAK SALLAYAMAZ' TEPKİSİ

Gül, burda yapmış olduğu açıklamada "Klavye başına geçip sosyal ağlarda bana hergün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" diyerek 'hukuk devleti' vurgusu yaptı. Hakaret suçlarını da içeren 2 yıla kadar ceza öngörülen suçlarda tutuklama olmadığını söyledi ve ekledi:

"Yargıyı kanunları uyguladığı için suçlamak, eleştirmek insaflıca değildir. Yargı kimsenin sıfatına bakmaz, kanun önünde herkes eşittir. Yüce Meclis kişiye, olaya özgü kanun çıkarmıyor. İster yürütmede, ister yargıda görev üstlenmiş olalım, hepimiz yasa tenfiz memurlarıyız."

O dönem Abdulhamit Gül'ün bu açıklaması, Süleyman Soylu'ya yanıt olarak yorumlandı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri