TÜRKİYE VE DÜNYA HALKLARI KAZANSIN, SİVİL KUMBARA EKİBİ

Sivil toplum, en yalın tanımıyla “örgütlü toplum” demektir.

Yani; toplumumuzun bütün kesimlerinin, çeşitli konularda toplanarak, organize bir biçimde teşkilatlanmasını ifade etmektedir.

Sivil toplum kavramı bir toplumumuzun bütün unsurlarını tanımayı ifade etmektedir. Farklı kültür ve etnik unsurlar, dernekler, vakıflar, meslek kuruluşları, partiler toplum yapısının gerçek halini gösteren öğelerdir.

Görüldüğü üzere sivil toplum ve demokrasi esasında birbirlerini oluşturan ve birbirlerinden bağımsız düşünülemeyecek iki olgudur. Sosyal medyanın sivil toplum ve demokrasi kavramları çerçevesinde demokratik mi değil mi sorusunun cevaplanması gerekiyor.

Sosyal medyadaki bireyler toplumumuzun her kesiminden olan sivil toplumu temsil etmektedir. Bu temsil, demokrasinin belki de sadece özgürlük ve eşitlik gereği anlam ifade ettiği sosyal mecralarda fertlerin kendilerini ve kimliklerini diledikleri gibi oluşturmuş olduğu, gerçekleştirdiği sosyal mecralarda icra edilmektedir.

Çağımızda yaşanan iletişim ve bilişim teknolojisindeki gelişmeler toplumları ve ekonomileri etkilemektedir. İnternet, globalleşmenin hızlandırdığı rekabet alanında, hem bireysel, hem global çoklu iletişime imkan sağlamaktadır. Son senelerde ses getiren etkili uygulamaların en dikkat çekici olanı, sosyal network ve medya uygulamalarıdır.

Günümüzde sosyal ağ, internet ve halkla ilişkileri bir araya getiren en önemli kavram olarak karşımıza çıkmıştır. Web-mobil uygulamalar zaman ve mekan sınırını aşarak, insanlara yaşamı kontrol edebilme olanağı sunmaktadır. Mikro bloglar dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen gelişmeyi hızla duyurmakta, sosyal paylaşım ağlarında internet kullanıcıları birbirleriyle tanışmakta, tartışma ortamı oluşturmakta ve ortak ilgi alanlarında bir araya gelerek gruplar kurabilmektedir. Yeni teknolojiler çağımızın getirdiği hızdan bunalan ama kendisini ona yetişmek mecburiyetinde hisseden insanların ortak gereksinimlerine yanıt verecek uygulamaları da yanı sıra taşımaktadır. İnsanlar hem bireysel tecrübelerini ve fikirlerini paylaşarak hayatta bir “iz” bırakmak hem ilgi duydukları kişilere ilişkin güncel bilgilere ulaşarak devamlı bağlantıda olmak ve yeni uygulamalardan faydalanarak, kendilerine sosyal ağlarda bir alan yaratmak istemektedirler. Dolayısıyla bu uygulamalar bir taraftan psikolojik bir rahatlık sunmuş olduğu gibi, giderek kişisel bir markalaşmayı da ortaya çıkarabilecektir. Diğer taraftan sosyal ağların taşıdığı fırsatlar, firmalara de yansımakta olup, firmaların ve şirketlerin iş süreçlerini daha yerinde  ve etkin yönlendirmelerinin önünü de açmaktadır.

İşte tamda günümüzde yaşanan bu hızlı ve teknolojik gelişmelerin etkisi ile SİVİL KUMBARA,hem sivil toplum kuruluşlarının ihtiyacı olan finansman arayışına bir çözüm üretebilmek,hem de birey ve kurum olarak sosyal ağlarda var olma gereksinimi duyan kişi ve kurumları sivil toplum kuruluşlarıyla bütünleştirmek amacıyla geliştirilmiştir.

Sivil Kumbara ile bir yandan sivil toplum kuruluşlarının en büyük sorunlarından bir tanesi olan finansman soruna çözüm üretirken, diğer taraftan da çeşitli gerekçelerle sivil toplum ile bütünleşemeyen kişi ve kurumları sosyal ağ  bir araya getirerek, zaten gündelik hayatta var olan giderlerini sivil toplum kuruluşlarının projelerine destek finansmanına çevirebilme umudu içindeyiz.

Amacımız sosyal ağların psikolojik ,kitlesel ve ekonomik gücünü sivil toplum kuruluşları ve dünya halklarının yararına kullanılabilmesine katkı sağlamaktır.

SİVİL KUMBARA NASIL ÇALIŞIR?

SİVİL KUMBARA internetten alışveriş yapan, ilan ve reklem veren kişi ve kurumların cebinden ekstra para çıkmadan sivil toplum kuruluşlarına destek olmasını sağlamayı başaran online sosyal ağdır.

Sivil toplum kuruluşlarının bireysel bağışcılık sorununa çözüm üretmek amacı ile kurulmuş olan sosyal bir girişim olan SİVİL KUMBARA, sivil toplum kuruluşları için alternatif bir kaynak geliştirme yöntemi oluşturarak, internet alışverişlerini,dijital pazarlama ve sosyal ağ kullanımını sivil topluma yararlı bir harekete dönüştürür ve internetten alışveriş yapan,ilan ve reklam tanıtım veren herkezin sosyal faydaya katılmasını, bunu yaparken de kazanç sağlamasını mümkün kılar.

SİVİL KUMBARAYI kullanırken cebinizden ekstra para çıkmaz. Alışveriş yapmak arzu ettiğiniz internet sitesinde geçerli olan tüm indirimlerden ve kampanyalardan faydalanabilirsiniz.

SİVİL KUMBARAYI kullanmak hem kullanıcılar hem de sivil toplum kuruluşları için bütünüyle ücretsizdir. SİVİL KUMBARA gerçekleştirmiş olduğu online pazarlama çalışmaları sayesinde çalışmakta olduğu online alışveriş şirketlerinden elde etmiş olduğu geliri üyelerine ve sivil toplum kuruluşlarına destek olarak aktarmaktadır. SİVİL KUMBARA platformun devamlılığı için gereken maddi kaynağı gerçekleştirdiği online pazarlama çalışmalarınden elde eder.

SİVİL KUMBARA iyilik yapmayı özgürleştirmek ve sosyal ağ kullanıcılarına ek bir kazanç kapısı oluşturmak amacı ile kurulmuştur. Küçük desteklerin zaman içinde çok büyük bir etki yaratacağına ve toplumumuzdaki çoçuk, eğitim, çevre, hayvan hakları konularındaki sorunların çözümü için olumlu bir etki sağlayacağına inanıyoruz. Eğer sen de iyiliğin kazanması için gönüllü olmak istiyorsan hemen kayıt ol ve alışverişlerini,dijital pazarlama çalışmalarıni,ilan ve reklam tanıtımlarını SİVİL KUMBARA  yapmaya başla. Aynı zamanda çevreni SİVİL KUMBARAYA DAVET ederek daha çok kişiye ulaşabilmemize destek ol.

Aramıza Hoşgeldin. Seninle Çok Daha Güçlüyüz.

TÜRKİYE VE DÜNYA HALKLARI KAZANSIN, SİVİL KUMBARA EKİBİ

HABER TAHİR KAVRİ

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri