Türkmenistan, Türk şoförler İran sınırında mahsur kaldı

Türkmenistan coronavirüsten dolayı kapılarını kapatınca, Türk şoförler İran sınırında mahsur kaldı.

Lütfabad Sınır Kapısı'nda bine yakın TIR şoförü, 20 gündür bekliyor. TIR şoförleri, “Yetkililer sesimizi duysun bize kapıları açsınlar, mallarımızı teslim edelim” diyor.

Türkmenistan Lütfüabad Sınır Kapısı'nda bekleyen 700 Türk şoförünün durumunda bir değişiklik yok. Türkmenistan, bugün kendi araçlarını ülkeye almış. Ancak Türk şoförler Türkmenistan'a ne girebiliyor ne de geri dönebiliyor. Az önce konuştuğum şöförler hükümetten yardım istiyor.

Yiyecek ve içeceklerinin azaldığını çarşıda da Çin malı ürünler olduğu için yiyecek alamadıklarını anlattı. Her an ölüm korkusu ile yaşadıklarını aktardı. “HASTALIK KAPMAMIZI MI BEKLİYORLAR?” Şoförler, 20 gündür Türkmenistan İran sınır kapısında bekletildiklerini söyleyerek, “Sınıra 1000 metre mesafede duruyoruz. Bine yakın araç bekliyoruz. Virüsten dolayı Türkmenistan sınırı kapatmış. Bizi neden almıyorlar? Bu hastalık varsa, bu kadar şoförün hastalık kapmasını mı bekliyorlar?

Konuştuğumuz bir şoför de, “Araçlarımız genelde gıda yüklü ve mazotlarımız bitmek üzere. Arabalarımızdaki yiyeceklerimiz de bitmek üzere. Hastalık korkusundan dolayı, çarşıdan da alışveriş yapamıyoruz. Bizim de ailemiz var. Çoluğumuz çocuğumuz var. Devletimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri