Vatandaşlar Huzursuz Oldu - Telsim geri döndü: 'Borcu olan da aranıyor olmayan da'

Telsim geri döndü: 'Borcu olan da aranıyor olmayan da'

TMSF, kendisine devredilen GSM şirketi Telsim'in alacaklarını tahsis etmek için özel hukuk bürolarına talimat verdi. Hukuk büroları da borçlu olduğu 'düşünülen' kişileri arayarak, 'borcunuzu ödeyin yoksa icra göndereceğiz' diyor. Yıllar önceki borçların peşine düşülünce hiç Telsim kullanmamışlar bile haciz uyarısıyla karşı karşıya kalabiliyor.

Özel bir hukuk bürosunun, TMSF’ye (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) 13 yıl önce devredilen GSM şirketi Telsim’in borçlarını tahsil etmek için borçluları tek tek arıyor. Borçlu olduğu ‘düşünülen’ kişileri arayan hukuk bürosu tepki çekiyor. Bir internet sitesinde büroyu şikayet eden çok sayıda kişi böyle bir borçlarının olmadığını ve kendilerinden zorla para istendiğini belirtiyor.

Turkcell, Vodafone ve Avea hakkında soruşturma, telsim’in bünyesindeki alacakların dosyasına bakan Küresel Hukuk Bürosu şikayetleri anlatırken, borçlu olmayanların da isim ve soy isim benzerliği nedeniyle aranabildiğini kabul ediyor. Borçlar Hukuku alanında uzman olan Avukat Muharrem Akyol, gerçekten Telsim kullanıp borçlu kalanları uyarıyor: İcra takibi zaman aşımına uğramış olabilir.

Arananlar içinde kendilerinden sadece para istenmediğini, aynı zamanda tehdit edildiklerini söyleyenler de var. Mağdur olanlar ya da borcu olmadığını düşünenler durumlarını internetteki şikayet platformlarında dile getiriyor. Şikayetler arasında ‘taciz edildiğini’ söyleyen de, hapis cezasıyla korkutulduğunu öne süren de var.

Telefonumıza taciz tehdit dolu mesajları hangi hakla atabiliyorlar. Sizler bizleri saf mı görüyorsunuz. Gönderin bakalım icra takip yazınızı bekliyorum. Hukuksal karşılığını mutlaka göreceksiniz.” İnsanları aradığımızı arayıpta bağırıp hakaret ediyorlar.

Haber Bülteni Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri