Twitter çoğunluk hissedarı Elon Musk, takipçilerine düzenleme düğmesi isteyip istemediklerini soruyor

Görünüşe göre Twitter'ın yeni en büyük hissedarı Elon Musk, platforma değişiklikler getirmek istiyor ve ilki uzun süredir istenen bir düzenleme düğmesi olabilir. Tesla patronu, 80 milyon takipçisine bunun görmek isteyip istemediklerini soran bir anket yayınladı ve yazarken, katılımcıların neredeyse dörtte üçü seçenek lehinde oy kullandı.

 

Musk'ın dün yayınlanan anketi (Twitter'da %9,2 hisseye sahip olduğu açıklandığı gün) , evet kelimesini bilerek yse olarak yanlış yazıyor ve uzun süredir devam eden bir tweet'teki yazım hatasını düzeltememe sorununun altını çiziyor. herkesin görmesi için orada. Kullanıcıların haber akışına girdikten sonra gönderileri düzenlemesine izin veren Facebook'tan farklı olarak, Twitter kullanıcıları için tek seçenek tweet'i silmek.

Yazma sırasında, 2.407.025 katılımcının %73,6'sı bir düzenleme düğmesi için evet (veya yse) oyu verdi.

 

Musk'ın başka bir kullanıcıya verdiği yanıt, bir Twitter düzenleme düğmesinin sunabileceği türden bir işlevsellik önerir.

Musk'ın anketiyle ilgili önemli olan, Twitter CEO'su Parag Agrawal'ın anketi retweetlemiş olması. Sonucun sonuçlarının önemli olacağını yazdı ve insanları dikkatli bir şekilde oy kullanmaya çağırdı.

Eski Twitter CEO'su Jack Dorsey, şirket başkanı olarak zamanının çoğunu bir düzenleme düğmesi fikriyle boğuşarak geçirdi. 2016'da özelliği eklemeyi " çok düşündüğünü " söyledi ve 2018'de tekrar tanıtılacağını ima etti . 2019'daki Joe Rogan şovunda bir görünüm sırasında Dorsey, bir Twitter düzenleme seçeneğinin "göndermede 5 saniye ila 30 saniyelik bir gecikme" sunabileceğini ve böylece kullanıcıların tweet'i yayınlanmadan önce düzenleyebileceğini veya silebileceğini öne sürdü.

Ancak Dorsey 2020'de geri adım atmış gibi göründü ve Wired'e , uygulama bir SMS metin mesajı hizmeti olarak başladığında Twitter'ın "muhtemelen asla" olmayacağını ve bu titreşimi ve hissi korumak istediğini, yani bir mesajı düzenleyemediğini söyledi. gönderildi.

 

Dün yayınlanan bir 13G başvurusu, 14 Mart'ta Musk'ın 73.486.938 Twitter hissesini satın alarak onu en büyük hissedar haline getirdiğini gösterdi. O zamandan beri, Twitter'ın ifade özgürlüğüne karşı duruşu hakkında kullanıcı fikrini soran anketler yayınladı.

 

Wedbush analisti Dan Ives CNBC'ye verdiği demeçte, "Musk burada Twitter'da daha agresif bir duruş sergilemeye çalışabilir" dedi. "Bu sonunda bir tür satın almaya yol açabilir."

 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri