Uzaylı yaşamı onaylandı mı? Çin, dünya dışı uygarlıkların kanıtlarını tespit edebileceğini söyledi

Çin, uzaylı uygarlıkların belirtilerini keşfetti mi? Ülkenin devlet destekli Science and Technology Daily gazetesine göre, olası yeni yapay sinyallerin tespiti, durumun böyle olabileceğini gösteriyor. Ama o zaman sadece radyo paraziti de olabilir.

Bloomberg'e göre, tüm izleri silinmiş gibi görünen rapor, dar bantlı elektromanyetik sinyallerin beş yüz metre çapındaki (1.600 fit) Açıklıklı Küresel Radyo Teleskopu (FAST) tarafından tespit edildiğini ortaya çıkardı. Eye—dünyanın en büyük ve en hassas radyo teleskopu. Orijinal raporun tam olarak neden kaldırıldığı net değil.

Düşük frekanslı radyo dalgalarına karşı son derece hassas olan FAST, Evrende akıllı dünya dışı iletişimleri araştırmak için Ekim 2016'da Breakthrough Listen SETI projesine katıldı. Yicai Global, 2020'de tam olarak faaliyete geçtiğinden bu yana, birkaç yıl önce görev için tasarlanmış arka uç ekipmanla donatıldığından beri uzaylı yaşamı arıyor, diye yazıyor.

Pekin Normal Üniversitesi, Çin Bilimler Akademisi Ulusal Astronomi Gözlemevi ve Üniversite tarafından ortaklaşa kurulan dünya dışı medeniyet arama ekibinin baş bilimcisi Zhang Tonjie, yeni sinyallerin daha önce yakalananlardan farklı olduğunu ve ekibin bunları araştırdığını söyledi. Kaliforniya, Berkeley.

Zhang, 2020'de 2019'da toplanan veriler işlenirken ve 2022'de ötegezegen hedeflerinin gözlem verilerinden iki şüpheli veri seti bulunduğunu söyledi.

Yeni uzaylı derebeylerimizi karşılamaya hazırlanmaya başlamadan önce, Zhang çok önemli bir uyarıda bulundu: "Şüpheli sinyal ayrıca bir tür radyo paraziti olabilir, bunun daha fazla teyit edilmesi veya dışlanması gerekiyor" dedi. "Bu uzun bir süreç olabilir."

Zhang daha önce, Dünya'nın kaynaklarını almak isteyebilecek uzaylı yaşamı aramaya karşı dikkatli olmamız gerektiği teorisine katılmadığını söyledi. "Fırtınalı karanlık bir denizde bir tekneye bindiğinizi ve uzaktaki başka bir yelkenli tekneden zayıf bir ışık gördüğünüzü hayal edin. Onu vurmak için silahınızı mı çıkaracaksınız, yoksa yardım edip birbirinize güvenebilmek için onu bulacak mısınız?" dedi. "Bir gün Dünya'da hayatta kalamayabiliriz. Uzaylı uygarlıkların yardımına ihtiyacımız olacak."

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri