Windows 11'in KB5014668 Güncellemesi PC Oyunlarınızın Çökmesini Nasıl Durduracak?

Windows, son yıllarda PC oyunlarında tercih edilen işletim sistemi oldu, ancak ne yazık ki Windows 11, oyuncular tarafından pek iyi karşılanmadı. Windows 10'un kararlı bir duruma ulaşması yıllar almış olsa da, Windows 11 henüz yeni başlıyor.

Bu nedenle, işletim sistemi, çoğu giderilmiş uzun bir hata ve hata listesiyle başlatıldı. Ve şimdi, en son güncelleme KB5014668, bazı son kararsızlık sorunları için düzeltmelerle birlikte geliyor. İşte güncellemenin bir özeti ve PC oyuncularını nasıl etkilediği.

Windows 11'in KB5014668 Güncellemesine Neler Oluyor?

Windows 11 kısa süre önce oyuncuların oyun çökmeleriyle ilgili yaşadığı birçok sorunu çözmek için bir güncelleme seti aldı. Ne yazık ki DirectX tanılama aracını açmak bu sorunları çözmek için yeterli olmadı, ancak bu yeni güncelleme bir çözümle geliyor.

Bu sorunlar DirectX 12 deposundan kaynaklanır ve KB5014668 güncellemesi onunla ilgili sorunları gidermeye odaklanır. Aşağıda, bu sorunların ayrıntılı bir özeti ve en yeni ve en iyi oyunları oynamaya çalışan Windows 11 oyuncularını nasıl etkiledikleri yer almaktadır.

1. DirectX 12 Sorunu

DirectX 12, Microsoft platformunda kullanılan multimedya ile ilgili yardımcı yazılımlar ve kodlar için bir havuzdur. Bu, özellikle Windows'ta oyun programlama ve videolar için geçerlidir.

Çoğu modern başlık, DirectX kitaplığından bazı işlevler koleksiyonunu kullanır. Bu nedenle çoğu oyun, kullanıcıların DirectX'i indirmesini, yüklemesini ve güncel tutmasını gerektirir. Ne yazık ki, DirectX kitaplığı büyüktür ve bazı işlevleri zaman zaman aksaklıklara neden olabilir.

Son zamanlarda, DirectX 12 kullanılırken oyun içinde video kliplerin art arda oynatılamamasına neden olan bir sorun ortaya çıktı. Geniş kitaplığı daha iyi grafikler ve ışın izleme olanağı sağladığından, modern oyunların çoğu DirectX 12 ile çalışır.

Ne yazık ki, bu DirectX kitaplığındaki temel bir sorun olduğundan, kullanıcılar çevrimiçi olarak kolayca bir düzeltme bulamıyorlardı. Neyse ki Microsoft, o zamandan beri KB5014668'in piyasaya sürülmesiyle giderilen sorunun farkındaydı.

2. XAudio2 Sorunu

XAudio2, DirectX ile önceden paketlenmiş olarak gelen daha düşük seviyeli bir API'dir. Windows sisteminin düşük seviyeli karıştırıcısı aracılığıyla çalışır ve DirectX tabanlı veya DirectX ile çalışan uygulamalarla etkileşime girer. Bu nedenle, XAudio2, DirectX içinde temel bir işlevdir.

Ne yazık ki, XAudio2 kullanan oyunların çökmesine neden olan bir sorun ortaya çıktı. Bu daha düşük seviyeli bir API olsa da, ona dayanan başlıklarda hala birçok soruna neden oldu. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu hata için etkili bir düzeltme yoktu. Neyse ki, bu güncelleme sorunu giderdi.

Oyuncular Neden Bu Güncellemeyi Yüklemeli?

Oyun sahnesi, hatalara ve çökmelere yabancı değil. Bu, özellikle Windows 11'de çalışanlar için geçerlidir. Dolayısıyla, yeni işletim sisteminin sorunları olsa da, Microsoft'un buna göre hareket ettiğini görmek cesaret vericidir.

Bu yeni güncelleme, DirectX 12'nin ilgili başlıklarında yaşadığı sorunları düzeltir. Artık yayında olduğu için, oyunlarınızı başlatmanın getirdiği endişe ve endişe bir nebze olsun hafifliyor.

Bu güncellemeyi yükledikten sonra, bir zamanlar favori oyunlarınızı etkileyen sorunların çözüldüğünü bilerek biraz daha rahat nefes alabilirsiniz.

Windows 11'de Oyunun Geleceği

İşletim sisteminin piyasaya sürülmesi başlangıçta oyun topluluğunda damgalanma ile karşılandı. Sevilen oyun başlıklarıyla olumsuz etkileşime giren pek çok hatayla başladı. Ancak, bu sorunların çoğu o zamandan beri düzeltildi ve Windows 11 yavaş ama emin adımlarla kararlı hale geliyor.

Windows 10, çoğu oyuncu için hala tercih edilen seçenektir. Ancak bu güncelleme, Windows 11'in dünya çapındaki oyuncular için uygun bir seçenek haline gelmesinin çok uzun sürmeyeceğini gösteriyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri