Yağmur Duası Lütfen Okuyalım Ve Okutalım

Yağmur Duası 

Lütfen Okuyalım Ve Okutalım

       Aziz dostlar! Son yılların en sıkıntılı, en musibetli günlerini geçiriyoruz. Gün geçmez ki can yakan acı haber duymayalım. Bunun üzerine bir de kuraklık yani su sıkıntısı var. Resmi makamlar “Barajlarda su seviyesi düştü, suyu israf etmeyin.” diye uyarıyorlar. Dinimiz her çeşit israfı yasaklamış yani haram kılmıştır.

       Kuraklık da farklı bir musibettir. Peygamberimizden bize ulaşan hadislerden öğreniyoruz ki, Resulüllah kuraklık anlarında topluca yağmur duası yapmıştır. Buna Corona nedeniyle şartlar müsait olmadığı için bulunduğumuz yerde, her birimiz özden bir istiğfar ederek aşağıda belirtilen yağmur duasını fırsat buldukça lütfen okuyalım.

       Euzü billahi mineşşeytanirraciym… Bismillahirrahmanirrahıym…

Allah’u Ekber, Allah’u Ekber, Allah’u Ekber. Estağfirullah, estağfirullah, estağfirullah… Elhamdülillahı Rabbilâlemin…Essalatü vesselamü ala Resulüna Muhammedin (sav) ve alâ Âlihi ve Sahbihi ve  sellim…      

      Ey Kâinatı ve bizleri yoktan var eden Rabbimiz! Lütfü kereminle bizleri insan olarak yarattın, nuru iman, nuru İslam’la şereflendirdin, çevremizi sayısız nimetlerle donattın. Belki de bunca nimetin kıymetini bilemediğimiz için bu felaketler başımıza geliyor. Hatalarımızı bağışla,  bizleri afet Allah’ım! 

      Ey Yüce Rabbimiz! Kur’ân-ı Kerim’de “Bana duâ ediniz, duanızı kabul edeyim”. Buyuruyorsun, bu emrine uyarak biz de dua edip yalvarıyoruz. Büyük küçük hatalarımızı  bağışla, kullarını susuz bırakma Yarabbi!. 

      Ey Lütfü keremi sonsuz olan Yüce Rabbimiz! Bizim kusurlarımız yüzünden suçsuz olanlarını cezalandırma! 

      Ey Allah’ım! Aramızda bulunan ihtiyarlar hürmetine, beşikteki yavrular hürmetine, yeryüzünde her an suya muhtaç olan hayvanat ve nebatat hürmetine, bizleri susuz, yağmursuz bırakma Ya Rabbi!

      Ey Rahmet sahibi yüce Allah’ım! Kullarına merhamet et, hayırlı, bereketli yağmurlarını indiriver. Allah’ım! Sen Rahmansın, Rahimsin kullarına merhamet edersin, Sen af edicisin, affı seversin, bizleri afet, yağmurlarını bol bol, kana kana indiriver Ya Rabbi… 

      Ya Erhamerrâhimin! Ve Ya Ekremel Ekrem’in! Kullarının üzerinden Rahmetini eksik etme, yeryüzünü susuz bırakma Ya Rabbi!

      Ya İlah’el-Âlemin! Habibi edibin, Resulü Necibin (sav) hakkı için, Enbiyalar, evliyalar, Ehl-i Beyt ve Ashab-ı Kiram hakkı için, Arşın Kürsün, Levhın, Kalemin hakkı için, Esma-i Hüsnan, İsmi Azamın hakkı için, duamızı kabul eyle! Kazasız belasız, bol bereketli yağmurlarla yeryüzünü lütfen sulayıver. Ya Rabbi! Amiiin… Amiiin… Amiiin…

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri