YouTube Go Kapatılıyor İşte Bilmeniz Gereken Her Şey

YouTube Go, bir zamanlar ABD'deki ve diğer bölgelerdeki insanlar gibi ana uygulamayı kullanamadıkları için bazı ülkelerde kullanıcılara YouTube platformuna sınırlı erişim sağladı. Ancak YouTube, Ağustos 2022'de lite sürümünü kullanımdan kaldırıyor. Peki bu sizin için ne anlama geliyor ve bundan sonra ne yapmalısınız? Öğrenmek için okumaya devam edin.

YouTube Go Kapatılıyor

YouTube Go, Ağustos 2022'nin başında kapanacak. Duyuru, şirketin uygulamayı kapatacağını belirttiği bir YouTube blog gönderisinde yapıldı .

2016'da piyasaya sürülen YouTube Go, YouTube uygulamasının ağırlıklı olarak Android cihazlarda kullanılabilen hafif bir sürümüdür. Kullanıcıların genellikle yavaş ağlar, yüksek veri fiyatları ve düşük depolama veya düşük kaliteli telefonlarla mücadele ettiği Hindistan ve Endonezya gibi alanlarda bir çözüm olarak tanıtıldı. Bu, YouTube'un bu kullanıcılara ana uygulamada en iyi deneyimi sunmasını engelledi.

Çoğumuz YouTube videolarını nasıl indireceğimizi bulmaya çalışırken , YouTube Go kullanıcıları her şeyi çözmüştü. Kullanıcılar, akış yerine videoları çevrimdışı görüntüleme için indirebilir. YouTube Go kullanıcıları, MB kullanımını değiştirerek video kalitesini de kontrol edebilir. Ancak YouTube Go uygulamasını kullanarak video oluşturamaz veya yorum bırakamazlardı.

YouTube Neden Uzaklaşıyor?

Basitçe söylemek gerekirse, YouTube'un yıllar içinde ana uygulamada yaptığı performans iyileştirmeleri sayesinde artık gerekli olmadığı için YouTube Go'yu kaldırıyor.

YouTube'un blog gönderisinde belirtildiği gibi:

  • 2016'da YouTube Go'yu piyasaya sürdüğümüzde, bağlantının, veri fiyatlarının ve düşük kaliteli cihazların ana YouTube uygulamasında en iyi deneyimi sunmamızı engellediği konumlardaki izleyiciler için tasarlanmıştı. O zamandan beri YouTube, ana YouTube uygulamasında bu ortamlarda daha iyi performans göstermesini sağlayan ve aynı zamanda tüm topluluğumuzu kapsayan daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunan iyileştirmelere yatırım yaptı.

Bu iyileştirmelerden bazıları, giriş seviyesi cihazlarda daha iyi performansın yanı sıra uygulamayı daha yavaş ağlarda daha verimli bir şekilde çalıştırma becerisini içerir ve böylece YouTube'un bu konumlarda karşılaştığı temel zorlukları ele alır.

Genel olarak şirket, tüm topluluğunun, kimseyi dışarıda bırakmadan platformunun sunduğu en iyi şeylerden yararlanmasını istiyor.

YouTube ayrıca, sınırlı verilere sahip kişilere yardımcı olacak kontroller üzerinde çalıştığını söylüyor, ancak bu kontrollerin ne zaman kullanıma sunulacağını söylemedi.

YouTube Go Kapatıldığında Şimdi Ne Yapmalı?

Go'yu kullanıyorsanız YouTube, tam deneyim için ana uygulamayı indirmenizi veya platformun web sürümü olan YouTube.com'u kullanmanızı tavsiye etti.

Bunun nedeni, ana YouTube uygulamasının pano genelinde daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamasıdır. Videolara yorum yapma, kendi içeriğinizi oluşturup yayınlama ve karanlık bir temaya geçme gibi YouTube Go kullanıcılarının yıllardır kaçırdığı özellikleri içerir.

Ana uygulamaya geçerek, istediğiniz buysa , yalnızca içerik tüketmekten YouTuber olarak kariyer sahibi olmaya geçiş yapabilirsiniz. Esasen, diğer kullanıcılar gibi platformda daha sürükleyici bir deneyimin keyfini çıkarabilirsiniz. Ek olarak, YouTube için bir öncelik olan daha büyük YouTube topluluğunun bir parçası olursunuz ve maliyetine değer olduğunu düşünüyorsanız YouTube Premium'dan bile yararlanabilirsiniz .

YouTube, Kullanıcılara Tam Deneyim Sağlıyor

Bazı ülkelerin internet bağlantıları ve YouTube gibi günlük uygulamalarla uyumlu cihazlara erişim konusunda hala zorluklar yaşadığı gerçeğini kabullenmek zor.

Ancak, kullanıcıların konumlarından bağımsız olarak eşit bir deneyim elde edebilmeleri için uygulamalarını geliştirme sorumluluğu bu şirketlerin üzerindedir.

Elbette, YouTube uygulaması mükemmel değil ve yine de ses veya videoyla ilgili sorunlarla karşılaşacaksınız. Ancak YouTube tarafından yapılan yükseltmeler sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıları artık tüm deneyimi elde edebilir ve hem içerik tüketme hem de oluşturma yetenekleriyle sınırlı olmayan daha büyük YouTuber topluluğunun bir parçası olabilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.