YouTube Ukrayna savaşıyla ilgili içerik nedeniyle 70.000'den fazla videoyu ve 9.000 kanalı kaldırıyor

YouTube, Rusya'da kapatılmayan birkaç Batılı platformdan biri olmasına rağmen, site, Ukrayna'daki savaşla ilgili 70.000'den fazla video ve 9.000 kanalı, genellikle işgalin "" olarak anılması nedeniyle kaldırdı. kurtuluş görevi."

 

Guardian , YouTube'un Ukrayna ihtilafıyla ilgili yönergelerini ihlal ettiği için binlerce Kremlin yanlısı ve Rus devlet medya kanalını kaldırdığını bildirdi. İçerik, şirketin Holokost ve Sandy Hook gibi olayların inkarı için geçerli olan büyük şiddet olayları politikasına aykırıdır.

Google, işgalin ardından YouTube da dahil olmak üzere Rusya'daki tüm reklamları askıya aldı. Ayrıca, Rusya'nın yasadışı kabul ettiği ve Google Haberler'in ülkede yasaklanmasına yol açan savaşla ilgili içeriği kaldırmayı reddetti. Ancak Rusya'da 90 milyon kullanıcısı olan YouTube'a dokunulmaz.

YouTube'un baş ürün sorumlusu Neal Mohan The Guardian'a verdiği demeçte, "YouTube, Rusya'daki en büyük video paylaşım sitesi olmaya devam ediyor" dedi. "Dolayısıyla YouTube, Rus vatandaşlarının, ülke dışında hepimizin erişebildiği aynı yetkili kanalların birçoğu da dahil olmak üzere, savaş hakkında sansürsüz bilgi alabilecekleri bir yer. Bu kriz devam ederken, Rus vatandaşları için önemli bir platform olmaya devam ediyoruz. evrim geçirmek."

Mohan, YouTube'un savaşla ilgili haber içeriğinin yalnızca Ukrayna'da 40 milyondan fazla görüntülendiğini de sözlerine ekledi.

"Platformumuzdaki yetkili kanalların tüketimi, elbette Ukrayna'da, ayrıca Ukrayna, Polonya'yı çevreleyen ülkelerde ve ayrıca Rusya'nın kendi içinde önemli ölçüde arttı."

Geçen hafta, Google'ın Rus yan kuruluşu, yetkililerin banka hesabına el koymasının ardından şirketin ödeme yapan personel, tedarikçiler ve satıcılar da dahil olmak üzere finansal yükümlülüklerini yerine getiremez hale gelmesinden sonra iflas başvurusunda bulunacağını söyledi.

Rusya, Aralık ayında yasa dışı sayılan içerik yetkililerini kaldırmadığı için Google'a 7,2 milyar ruble (yaklaşık 98 milyon dolar) para cezası verdi. Daha yakın zamanlarda, yaptırım uygulanan bir milyarderin sahibi olduğu bir Rus TV kanalı, yetkililerin YouTube hesabına erişimi geri yükleyemediği için Nisan ayında Google'dan 1 milyar ruble (yaklaşık 15 milyon dolar) ele geçirdiğini iddia etti.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri