1.566 Gösterim 1 Okunma Gazeteci Tahir Kavri (((Alo))) İhbar Hattı 4 Eki 2024 9:47

Yüzbaşılar Köyünde Minibüsçülerden Sert Darbe: Öğrenciler Zamlarla Mağdur Edildi!

0 kişi bu haberi şu anda okuyor

Bu haberi sesli dinle

Sesli okumayı belirlenen oranda dinlerseniz haber gerçek okuma olarak sayılır ve kazanç koruma sisteminden geçerse yazar kazancına eklenir.

Gerekli Dinleme Yüzdesi: 80%
Dinlemeye hazır 0%
Yüzbaşılar Köyünde Minibüsçülerden Sert Darbe: Öğrenciler Zamlarla Mağdur Edildi!

Yüzbaşılar Köyünde Minibüsçülerden Sert Darbe: Ücretlere Peş Peşe Yüksek Zam! Yüzbaşılar Köyünde Minibüsçülerden Sert Darbe: Öğrenciler Zamlarla Mağdur Edildi!

Iğdır Merkeze bağlı Yüzbaşılar köyünde minibüs ücretleri, bu yıl içinde birkaç kez zamlanarak yeniden düzenlendi. Son yapılan düzenlemeyle birlikte, minibüs ücretleri 20 TL’den 25 TL’ye çıkarıldı ve zamlı tarife yürürlüğe girdi.

Minibüs şoförleri, bu zamları yapma gerekçesi olarak işletme maliyetlerinde meydana gelen artışları öne sürdü. Özellikle sigorta, vergi yükleri, akaryakıt fiyatlarındaki hızlı yükseliş ve diğer giderlerin, taşımacılık sektörünü olumsuz etkilediğini belirten şoförler, maliyetlerin bu seviyelere ulaşması sonucunda zam yapmanın zorunlu hale geldiğini savundu. Akaryakıt fiyatlarının dünya genelindeki dalgalanmalara bağlı olarak sürekli artış göstermesi ve buna ek olarak bakım, onarım gibi masrafların da katlanarak büyümesi, şoförlerin ekonomik yükünü daha da artırdı. Bu nedenlerle, taşımacılık sektöründeki zamların kaçınılmaz hale geldiği ifade edildi.

Öte yandan, bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, ardı arkası kesilmeyen zamların yaşam standartlarını ciddi şekilde etkilediğini vurguladı. Özellikle dar gelirli vatandaşlar, artan minibüs ücretleri nedeniyle şehir merkezine ulaşmakta zorlandıklarını ifade etti. Birçok kişi, bu durumun hayatlarını nasıl zorlaştırdığını dile getirerek şunları söyledi: “Zamlar artık dayanılmaz hale geldi. Şehre gidip gelmek adeta bir lüks oldu. Çalışan bir işçi, kazandığı maaşın büyük kısmını yola harcıyor. Özellikle bir öğrenci düşünün, günlük 40 TL yol parası vererek nasıl eğitimine devam edecek? Aynı şekilde bir emekli, aldığı maaşın büyük bir kısmını sadece yol parasına mı ayıracak? Gerçekten ne yapacağımızı bilemez hale geldik. Hayat pahalılığı her geçen gün artıyor, zamla yatıp zamla kalkıyoruz.”

Vatandaşlar, bu zamların ardından temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirtirken, özellikle sabit gelirli kesimlerin durumunun giderek kötüleştiğini ifade ettiler. Çoğu kişi, bu ekonomik baskıların hayat kalitelerini düşürdüğünü, harcamalarını kıstıklarını ve artık sadece zorunlu giderlere yönelmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak gelişmelerden haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

Aynı konudan

Benzer Haberler

Bu haberin konusuna göre seçilen diğer içerikler de ilginizi çekebilir.

Tümünü görüntüle