18 yaşından küçüklerin, Çin'de akşam 10'dan sonra canlı yayınları izlemesi ve yayıncılara bahşiş bırakması yasaklandı

Çin, ülkenin interneti üzerindeki kontrolünü bir kez daha sıkılaştırıyor. Bu sefer kısıtlamalar, 18 yaş altı ve gençlerin yayıncılara bahşiş vermesini yasaklamak ve saat 22'den itibaren çocukların hesaplarını kilitlemek de dahil olmak üzere canlı yayın hizmetlerine nasıl eriştikleri ve etkileşimde bulunduklarıyla ilgilidir.

SCMP , Çin'in Cumartesi günü canlı yayın platformlarına, 18 yaşın altındakilerin hizmetlerini nasıl kullandıklarına ilişkin yönetimi artırmalarını söylediğini bildirdi . Haber , ülkenin 30 milyar dolarlık canlı yayın endüstrisini yeni düzenlemelerle kapatmaya hazırlandığını gösteren raporların ortaya çıkmasından sadece haftalar sonra geldi. Geçen ay sektördeki "kaosu" temizlemek için yeni bir kampanya başlattı.

Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi ve Çin Siber Uzay İdaresi (CAC) dahil olmak üzere dört düzenleyici tarafından yayınlanan politika değişiklikleri, canlı yayın platformlarının küçüklere bahşiş hizmetleri sunmasını yasaklıyor. Buna nakit yüklemeler, hediye alımları ve çevrimiçi ödemeler dahildir. Kural, gerçek isim kayıt şartına sıkı sıkıya bağlı kalınarak uygulanacaktır.

Düzenleyiciler yaptığı açıklamada, "Platformların yukarıdaki gereklilikleri ihlal ettiği tespit edilirse, devrilme özelliğinin askıya alınması ve canlı yayın işinin kapatılması dahil önlemler alınabilir."

Ek olarak, platformlardan özel gençlik içerik sansür ekipleri oluşturmaları isteniyor ve "18 yaş altının] dinlenmek için yeterli zamana sahip olmalarını sağlamak için saat 22'den sonra ebeveyn kontrollü "gençlik modu" kullanıcı etkinliklerini kapatmaları gerekiyor.

Başka yerlerde, 16 ila 18 yaş arasındaki kullanıcıların canlı yayın yapmadan önce ebeveynlerinden veya velilerinden izin almaları gerekiyor; 16 yaşından küçüklerin yayın yapması yasaklandı .

Düzenleyiciler, sıkılaştırılmış kuralların Çin gençliğinin "fiziksel ve zihinsel sağlığını" iyileştirmek olduğunu söylüyor.

Twitch ve YouTube, Çin'de engellenen birçok Batılı siteden ikisi olsa da, ülkenin TikTok versiyonu olan Douyin, Taobao Live, Bilibili ve Tencent'in Huya & Douyu'su gibi çok popüler. Çin'deki internet kullanıcılarının yaklaşık %70'i, geçen yıl 700 milyondan fazla izleyici getiren canlı yayın hizmetlerine bağlandı.

Geçen hafta, Çin'in Twitter'daki karşılığı olan Sina Weibo'nun, platformdaki istenmeyen davranışlarla mücadele etmek amacıyla kullanıcıların IP adreslerini ve konum verilerini yayınlayacağı haberi geldi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.