50 Kediyi Yakarak Öldüren Şüpheli Gözaltına Alındı

İstanbul Eyüp Sultan Camii ve Pierre Loti mezarlığı etrafında 50'den fazla kediyi asit ve kezzapla yakarak öldüren şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli, 35 yaşındaki A.B., dün gece Eyüp Sultan Camii yakınlarında polis tarafından durduruldu. A.B.'nin üzerinde yapılan aramada, asit ve kezzap şişeleri bulundu. A.B.'nin, daha önce de kedileri asit ve kezzapla yakarak öldürdüğü iddia edildi.

A.B., polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. A.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kedilerin yakılarak öldürülmesi olayı, hayvanseverler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Hayvanseverler, A.B.'nin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

İstanbul Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Eyüp Sultan Camii ve Pierre Loti mezarlığı etrafında 50'den fazla kediyi asit ve kezzapla yakarak öldüren şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli, adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştır. Hayvanların korunması ve haklarına saygı duyulması konusunda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Olayın ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Eyüp Sultan Camii ve Pierre Loti mezarlığı çevresindeki kedileri koruma altına aldı. İBB, kedileri kısırlaştırarak, aşılayarak ve tedavi ederek sahiplendirmeye başladı.

Kedilerin yakılarak öldürülmesi olayı, Türkiye'de hayvan hakları konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Hayvanseverler, olayın bir "insan suçu" olduğunu belirterek, hayvan hakları yasalarının daha ağırlaştırılmasını istedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.