Hastanede Tomografi Bir Aydır Bozuk

Hastanede Tomografi Bir Aydır Bozuk

Haber Tahir Kavri

Iğdır Devlet Hastanesinde uzun zamandır işler hiçte iyi ilerlemiyor. Hastane bakımsız, temizlik yok, lavabolar berbat, tıbbı cihazlar arızalı.

Aldığımız bilgiye göre Iğdır devlet hastanesinde tomografi cihazı yaklaşım bir aydır arızalı olduğu için hastalar özel bulut Hastanesi’ne sevk ediliyordu. Özel Bulut hastanesinde ki tomografi cihazı da aşırı yoğunluk sebebiyle arızalanınca hastalar, ya ambulansla ya da kendi imkanları ile Doğubayazıt’a giderek tomografi çekimini yaptırdıkları öğrenildi.   

Korona ya da trafik kazası vakalarını belirlemek için tomografi çekilmesi gerekiyor. Ambulansa 3-5 hasta bindirilerek Doğubeyazıt’a gönderiliyor. Pandemi sürecinde bir aydır bir cihazın arızasının giderilememiş olması resmen yönetim zaafiyetidir.

Iğdır Valisi Sayın Hüseyin Engin Srıibrahim’in sağlık teşkilatında gerekli incelemeyi yaptırması, Iğdır’dan gitmek isteyen doktorların neden Iğdır’dan gitmek istediklerinin araştırılması gerekmektedir.

Alınan duyumlara göre Ak Parti İl teşkilatının sağlık teşkilatında köklü değişim karı alması sebebiyle işlerin bilerek yavaşlatıldığı söylenilmektedir. Durum eğer gerçekten böyle ise vahim bir durum.

Konunun teferruatlı olarak ele alınıp incelenmesi, arızalı olan cihazların bir an önce arızalarının giderilmesi, Pandemi sürecinde hastanenin temizliğine daha çok riayet edilmesi gerekmektedir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.