AK PARTİ IĞDIR İL BAŞKANI ALİ KEMAL AYAZ'IN 21 MART NEVRUZ BAYRAMI MESAJI

AK PARTİ IĞDIR İL BAŞKANI ALİ KEMAL AYAZ'IN 21 MART NEVRUZ BAYRAMI MESAJI

AK Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Ayaz'ın mesajı şöyle:

Binlerce yıldır Asya'nın steplerinden balkanlara, Ortadoğu'dan Anadolu'ya kadar bir büyük coğrafyada yaşayanların; baharı, tabiatı, bereketi, temennileri, duaları birlikte büyütüp paylaşmalarının ve zenginleştirmelerinin adıdır nevruz.

Zengin ve derin bir medeniyet havzası olan yaşadığımız coğrafyada binlerce yıldır baharın vesile edilerek kutlandığı nevruz her kültürle bağdaşabilen bir özelliğe sahiptir. Nevruzun değişmeyen özü ise birlik içinde hayatın her şeyini paylaşabilme iradesidir.

Toplumlar, birlik ve beraberliklerini korudukları sürece yaşama hakkına sahip olurlar. Birlik ve beraberliklerin korunması, tarihe saygı göstermekle, geleneklere, göreneklere bağlılıkla ve onları yaşatmakla mümkündür.

Tarihimizin derinliklerinden günümüze kültür ırmağından akıp gelen, yeniden doğuş, nevruz kültürü bizden sonraki nesillere de akıp gidecektir.

Binlerce yıllık şanlı tarihimizden, atalarımızdan gelen, milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine vesile olan, bizleri birbirimize kenetleyen, bağlayan ortak kültür değerimiz olan nevruzu, ilelebet yaşatma ve bize yurt olan bu kutsal toprakları en iyi şekilde koruma bilinç ve arzumuzla Karslı hemşehrilerime sağlık, mutluluk ve huzur dolu yarınlar diliyorum. Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.