Amazon'un Alexa'sı için sırada olan şey bu

Makinelerin doğal dil etkileşimlerini anlamasını sağlamak, ilk göründüğünden çok daha zordur. Birçoğumuz bunu bir dereceye kadar sesli asistanların ilk günlerinde çok makul görünen bilgi taleplerinin genellikle sinir bozucu derecede saçma yanıtlarla yanıtlandığı zaman öğrendik. Görünen o ki insanlar, birinin kastettikleri ile gerçekte söyledikleri arasındaki ince nüansları (veya çok bariz farklılıkları) anlamada çok daha iyiler.

Amazon, Echo akıllı hoparlörleri aracılığıyla Alexa'yı tanıttığından beri, cihazlarla konuşabileceğim ve istediklerimi yapmalarını sağlayabileceğim günü özlüyorum. Ne yazık ki, henüz orada değiliz, ama biraz daha yaklaşıyoruz.

Doğal dili anlarken görünen sorunlardan biri, hepimizin sezgisel olarak anladığı konuşma dilinin yapısı ve sözdiziminin, makineler tarafından "anlaşılmadan" önce birçok farklı alt bileşene bölünmesi gerektiğidir.

Bu, belirli bir isteği gerçekten anlamlandırmak için gerekli olan artımlı adımları belirleme ihtiyacı nedeniyle makine zekasının evriminin birçok kişinin umduğundan daha yavaş olduğu anlamına gelir. Bugün bile, küçük bir çocuğun yapabileceği türden bağımsız düşünmeyi gerektiren herhangi bir basit akıl yürütme söz konusu olduğunda, en gelişmiş doğal dil AI modellerinden bazıları duvarlara çarpıyor.

Bunun da ötesinde, akıllı ev odaklı cihazlar söz konusu olduğunda -ki bu, ses destekli çalışan makinelerin damgasını vurmaya devam ettiği yerdir cihazların birlikte çalışmasını fiziksel olarak zorlaştıran sinir bozucu uyumsuz standartlar zenginliği olmuştur.

Neyse ki, Amazon, Apple, Google ve diğer pek çok şirketin desteklemeyi planladığı yeni Matter standardı bu zorluğu çözmek için uzun bir yol kat ediyor. Sonuç olarak, farklı satıcılardan ve hatta farklı akıllı ev ekosistemlerinden birden fazla cihazın sorunsuz bir şekilde birlikte çalışmasını sağlamanın gerçek sorunu, yakında uzak bir anıdan biraz daha fazlası olabilir.

Tüm bu bağlam göz önünde bulundurulduğunda, Amazon'un Alexa Live 2022'de yaptığı birçok farklı geliştirici odaklı duyuru daha da mantıklı. Şirket, Connect Kit SDK for Matter'ı piyasaya sürdü. Bu, bir dizi Amazon bağlantı hizmetini, onu destekleyen Matter özellikli herhangi bir cihaza genişletir. Bu, akıllı ev cihazları üreten şirketlerin bulut bağlantısı, OTA yazılım güncellemeleri, etkinlik günlüğü, ölçümler ve daha fazlası gibi kritik özellikler için Amazon'un yaptığı işten yararlanabileceği anlamına gelir. Amaç, kullanıcıları birden fazla Matter özellikli akıllı ev ürünü satın almaya ve kurmaya teşvik edecek bir işlevsellik temeli elde etmektir.

Elbette, cihazlar bir kez bağlandıktan sonra, daha fazla işlevsellik sağlamak için yine de birbirleriyle akıllı yollarla iletişim kurmaları gerekir. Amazon, bunu ele almak için, birden fazla cihazın arka planda kolayca ve sessizce birlikte çalışmasına izin veren hizmetleri ve yazılım API'lerini birleştiren Alexa Ambient Home Dev Kit'i de tanıttı.

Amazon ve diğerleri buna "ortam bilgi işlem" diyor, çünkü esasen görünmez bilgi işlem hizmetlerinden oluşan bir ağ sağlamayı amaçlıyor. Bu geliştirme kitinin ilk sürümü, tüm akıllı ev cihazlarınızı aynı anda farklı modlara (Uyku, Akşam Yemeği Saati, Ev, vb.) koymak gibi şeyler yapmak için Ev Durumu API'lerini içerir. Güvenlik ve Güvenlik API'leri, alarmların fark edilmesini/duyulmasını sağlamak için duman alarmları gibi bağlı sensörlerden diğer bağlı cihazlara ve uygulamalara otomatik olarak alarm gönderir. Kimlik Bilgileri için API, Thread ağ kimlik bilgilerini (Madde standardının önemli bir parçası) paylaşarak birden fazla cihazda kullanıcı kurulumunu kolaylaştırır, böylece kullanıcıların bunu birden fazla kez yapması gerekmez.

Daha kolay kurulumdan bahseden Amazon, "Sinirsiz Kurulum" özelliklerinin diğer perakende mağazalarından satın alınan Amazon dışı cihazlar tarafından kullanılmasına izin vermeyi planladığını da duyurdu. Şirket, Matter'ın gelecekteki cihazlar için ne kadar önemli olacağını bir kez daha vurgulayarak bunu sağlamak için Matter standardından yararlanmayı planlıyor.

Ses arabirimleriyle çalışanlar için Amazon, Ses Birlikte Çalışabilirlik Girişimi veya VII adı verilen bir endüstri geliştirmesi için ilk gerçek yeteneklerden bazılarını etkinleştirmek için çalışıyor.

İlk olarak 2019'da duyurulan VII, daha karmaşık etkileşimler sağlamak için birden fazla sesli asistanın sorunsuz bir şekilde birlikte çalışmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Amazon, Alexa'nın "Hey Skullcandy" yardımcıları ve komutları ile aynı anda kullanılmasına izin vermek için Skullcandy ve Native Voice ile çalıştığını söyledi. Örneğin, kulaklık ayarlarının ses tabanlı kontrolünü ve medya oynatmayı etkinleştirmek için "Hey Skullcandy"yi kullanabilir, ancak aynı zamanda Alexa'dan en son haber başlıklarını isteyebilir ve Skullcandy kulaklıkları üzerinden oynatmalarını sağlayabilirsiniz.

Alexa Ses Hizmeti (AVS) SDK 3.0, akıllı ekran tabanlı yanıtlar oluşturmak için Alexa yeteneklerini daha önce ayrı olan Alexa Akıllı Ekran SDK'sı ile birleştirmek için piyasaya sürüldü. Bunu kullanmak, şirketlerin ekranda görsel onaylar içeren ses tabanlı bir arayüze sahip olma veya aynı anda her ikisinden de yararlanan çok modlu arayüzler oluşturma gibi şeyleri potansiyel olarak yapmasına olanak tanır.

Son olarak Amazon, Alexa ekosistemi için TV'ler, PC'ler, tabletler, akıllı ekranlar, arabalar ve daha fazlası. Toplamda, yaklaşık 300 milyon Alexa özellikli cihazdan oluşan kurulu tabandan yararlanmak isteyenler için somut bir fark yaratması gereken kapsamlı bir yetenek yelpazesi gibi görünüyor.

Ne yazık ki, çok seviyeli ekran tabanlı menüler arasında gezinmek, sayısız düğme kombinasyonuna basmak ve kullanıcı arayüzlerini tasarlayan mühendislerin zihniyetini anlamaya çalışmak bugün hala birçok gadget'ın gerçeğidir. Birincisi, yeni bir cihazı prize takmak, diğer cihazlarımı bağlamasını söylemek, bağlı bir hoparlör aracılığıyla benimle konuşmasını ve bunu yaptığını (ya da yapmadıysa) söylemesi gibi bir şey yapabilmeyi dört gözle bekliyorum. bunu düzeltmek için ne yapılması gerekiyor, neler yapabileceği ve yapamayacağı ve nasıl kontrol edebileceğim ile ilgili soruları yanıtlayın ve son olarak ortaya çıkabilecek herhangi bir sorun veya yeni yetenekler hakkında beni sözlü olarak bilgilendirin. edinir.

Bu yeni araçlar ve yetenekler devreye alınmaya başladıkça, çok sayıda dijital cihazın önemli ölçüde daha kolay, ses tabanlı kontrolü potansiyeli heyecan verici bir şekilde yaklaşıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.