Apacer 13.000 MB/sn okuma hızına sahip PCIe Gen 5 NVMe SSD'leri ortaya koyuyor

Tüketici PCIe 5.0 NVMe SSD'leri bu yıl geliyor ve desteklenen bir Alder Lake anakartınız varsa veya AMD'nin Zen 4 AM5 platformuna geçmeyi planlıyorsanız bu iyi bir haber. Apacer, Computex 2022'de her ikisi de 13.000 MB/sn'ye varan aktarım hızları sunan bu depolama çözümlerinden ikisini duyurdu.

İki SSD'den ilki olan AS2280F5 M.2 PCIe Gen5 x4 SSD, en son NVMe 2.0 standardını destekler. PCIe Gen 4 ile geriye dönük uyumludur, ancak 13.000 MB/sn okuma hızlarına ve 12.000 MB/sn'ye varan yazma hızlarına ulaşmak için PCIe 5.0 uyumlu bir anakarta bağlanması gerekir; bu, PCIe 4.0 bağlantısının sunduğunun iki katıdır.

Başka yerlerde, sürücü, verilerin doğruluğunu ve kararlılığını sağlamak için bir alüminyum soğutucuya ve çoklu koruma teknolojilerine sahiptir.

Sırada Zadak TWSG5 Gen5 x4 SSD var. Bu, okuma/yazma hızları ve Gen 4 ile geriye dönük uyumluluk da dahil olmak üzere AS2280F5 ile aynı özelliklerin çoğuna sahiptir, ancak iki tür ısı emici sunar: ultra ince grafen ve alüminyum.

Disklerin kapasiteleri veya fiyatları hakkında hiçbir bilgi yok, ancak açıkçası PCIe 4.0 SSD'lerden makul bir miktarda daha yüksek fiyatlara sahip olmalarını bekleyebilirsiniz. Her ikisi de her zaman güven veren beş yıllık bir garantiye sahiptir.

Adata, Samsung ve TeamGroup'tan olanlar da dahil olmak üzere yakın zamanda alay edilen birkaç tüketici PCIe 5.0 SSD gördük . Bu arada Intel, Aralık ayında neredeyse 14 GB/sn'ye ulaşan bir PCIe 5.0 SSD'ye sahip bir Alder Lake sistemini sergiledi.

Computex sırasında Zen 4 mimarisi hakkında bir dizi ayrıntı ortaya koyan AMD, ilk PCIe 5.0 SSD'lerin bu yıl yeni platformunun yanında geleceğini doğruladı. Şirket, zamanında hazır olmalarını sağlamak için Apacer dahil olmak üzere birçok üreticiyle birlikte çalışıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.