Apple iOS 16.2, macOS 13.1 ve eşzamanlı güncellemeler, birçok güvenlik ve özellik güncellemesi içerir

Apple'ın en son güncellemeleri, ürünlerinin çoğuna eklektik bir yeni üretkenlik, müzik ve güvenlik özellikleri getiriyor. Şirketin en son yazılımıyla ilgilenmeyen kullanıcılar, temel güvenlik düzeltmeleri için güncellemeleri yine de yüklemelidir. iOS 16'ya yükseltme yapamayan iPhone kullanıcıları bile güvenlik açıklarını yamalamak için bir güncelleme alıyor.

Bu hafta Apple, iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch için önemli güncellemeler yayınladı. En son güncellemeler — iOS 16.2, iPadOS 16.2, macOS 13.1 ve watchOS 9.2 — yeni işbirliği, eğlence ve güvenlik özelliklerini sunar.

Yeni bir özellik Serbest Biçimdir. Ekiplerin Mac'lerinden, iPhone'larından ve iPad'lerinden erişebilecekleri bir tür bulutla senkronize dijital beyaz tahta olarak çalışır. Birden çok kullanıcı, beyaz tahtaya çeşitli fırçalarla açıklama ekleyebilir veya ekip arkadaşlarının görmesi için tahtaya dosya bırakabilir. Serbest biçim; fotoğrafları, PDF'leri, web bağlantılarını, tabloları, yapışkan notları, videoları, sesleri ve diğer belgeleri kabul eder. Kullanıcılar, dosyalara çift dokunarak önizleme yapabilir veya uygulamadan çıkmadan Facetime aramaları başlatabilir. Bu özellik, 100'e kadar kullanıcının işbirliği yapmasına, projeleri iCloud aracılığıyla aygıtlar arasında senkronize etmesine olanak tanır.

Apple Music aboneleri, Apple Music üzerinden dinledikleri şarkılara karaoke işlevi için gerçek zamanlı şarkı sözleri ekleyen Apple Music Sing'i sabırsızlıkla bekleyebilirler. Aboneler, arkadaşlarıyla birlikte şarkı söylemek için ana, arka plan ve düet vokallerini bağımsız olarak ayarlayabilir.

iOS 16.2'ye eklenen yeni bir pil tasarrufu özelliği, iPhone 14 Pro ve Pro Max kullanıcılarının Always-On ekranındaki duvar kağıdını ve bildirimleri gizlemesine olanak tanır. Bu seçenek, telefonlarını bir kenara koyarken dikkatlerini dağıttığını bulan kullanıcılara da yardımcı olabilir.

Game Center, kullanıcıların FaceTime aramalarından birlikte çok oyunculu oyunlara geçmesini sağlayan zarif bir işlevselliğe sahip. Apple ayrıca yeni Apple TV ve Ev özellikleri ekledi. Bu eğlenceli özelliklerin yanı sıra, güncellemede önemli güvenlik düzeltmeleri de var.

Apple, uçtan uca şifrelemeyi ABD'deki kullanıcılar için iCloud Yedekleme, Notlar ve Fotoğraflar'a da genişletti. Genişletilmiş koruma, gelecek yılın başlarında diğer ülkelerdeki kullanıcılara ulaşacak.

Şirket ayrıca fiziksel oturum açma güvenlik anahtarları ve ekstra bir iMessage doğrulama katmanı desteğini duyurdu, ancak bunların 2023'e kadar gelmesi planlanmıyor. gazetecileri, politikacıları ve diğer kamuya mal olmuş kişileri hedef alın. Kullanıcılar bu özelliği etkinleştirdiğinde, bir saldırgan Apple'ın bulut sunucularını ihlal etmeyi ve iMessage konuşmalarını gözetlemeyi başarırsa onları uyarır. Kişi Anahtarı Doğrulaması, kullanıcıların şahsen veya bir arama üzerinden karşılaştırabileceği Kişi Doğrulama Kodlarını kullanır.

Neredeyse her işletim sistemi güncellemesi güvenlik açıkları için düzeltmelerle birlikte gelir, ancak Apple'ın bu haftaki güncellemesi normalden çok daha fazlasını içeriyor. iPhone'lar, iPad'ler, Mac'ler ve Apple Watch'lar için birden çok çekirdek, WebKit ve diğer güvenlik açıklarını yamalar.

Ek olarak, Apple, eski cihazlar için aktif olarak kullanılan bazı güvenlik açıklarını düzeltmek için bu hafta iOS 15.72'yi yayınladı. İşin püf noktası, yamanın yalnızca iPhone 6s, iPhone 7, 1. nesil iPhone SE, iPad Pro, iPad Air 2, 5. nesil iPad, iPad mini 4 ve dahil olmak üzere iOS 16'ya yükseltme yapamayan ürünler için mevcut olmasıdır. 7. nesil iPod Touch. Tüm yeni telefonlar ve tabletler, güvenlik güncellemelerini almak için iOS 16'ya taşınmalıdır.

Yama güvenlik açıklarının yanı sıra watchOS 9.2, Apple'ın giyilebilir cihazlarına birkaç yeni özellik getiriyor. Kullanıcılar artık Yarış Rotasını kullanarak Outdoor Run, Outdoor Cycle ve Outdoor Wheelchair'daki önceki performanslarına karşı yarışabilir. ABD'de Outdoor Run, kullanıcıların koşu parkurlarına ne zaman geldiklerini tespit etme ve onları o parkura özel ölçümlerle besleyebilme becerisine sahip oluyor. Yeni güncelleme ayrıca kickboks ölçümlerini, AirPod gürültü engelleme özelliklerini, el hareketi algılamayı ve daha fazlasını iyileştirir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.