BİR HALKIN DİLİNİ YOK SAYMAK BU ÜLKEYE NE KAZANDIRIR..?

BİR HALKIN DİLİNİ YOK SAYMAK BU ÜLKEYE NE KAZANDIRIR..?

Kadına şiddetin önüne geçmek için ilgili bakanlıkça kardeş Uygulamasında 6 dil için uygulama var fakat milyonlarca vatandaşımızın kullandığı Kürtçe bu uygulamada maalesef yok.

Bunun üzerine kamuoyunda oluşan tepkilere AK Parti Ardahan Milletvekili bir tweet atarak katıldı.

Aşağıdaki bu tweeti AK Parti Ardahan Milletvekili attığı için iktidarın yandaş medyasıdan bu konuda ses çıkmıyor.Ama bu tweeti muhalefetten birileri atsaydı o kişiler hakkında terör örgütüne destek veriyorlar suçlaması başta olmak üzere kızılca kıyameti koparırlardı.

Milletvekili Orhan Atalay haklı olarak kardeş Uygulamasında bir halkı ve onun dilini yok saymanın ne denli büyük bir hata olduğunu belirtmiş ama burada iktidar olan kendi partisinin bu konuda yetkili bakan ve bürokratlarının uygulamada 6 dile yer verip şiddet gören kürt kadınları için bu uygulamadaki kürtçeyi yok sayan bakışlarını görünce insan üzülüyor ve kadim bir medeniyete sahip bu halka bu denli ötekileştirici bakışlarının hesabını birilerinin çıkıp bu millete vermesi gerekiyor.

İnsanoğlunun yaratılışında ''Dillerin ve renklerin farklı olmasının Allah'ın ayetlerinden'' olduğunu bildiğimiz yeryüzünde bu denli öngörüsüz uygulamanın hiç bir mantıklı açıklaması olamaz. 

Maalesef burada yine görüyoruz ki bir halkın dilini kullanmasını içine sindiremeyen ve bundan rahatsız olan anlayış ve o halkı terör örgütü ile aynı kefeye koyan anlayış aynı şekilde bu ülkede bölücülüğe prim vermiş durumdadır. yoksa bunun başka izahı olamaz.

Haber Tahir Kavri-Iğdır

Bakanlıkça yapılan bu yanlışın acilen düzeltilmesi gerekiyor yoksa terör örgütü bu konuyu istismar ederek kürt halkına reva görülen bu uygulamanın üzerinden prim yapmaya çalışır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.