Bill Gates, Elon Musk'ın serbest konuşma planlarının Twitter'ı daha da kötüleştirebileceği konusunda uyardı

İkisi de milyarder olabilir ama Elon Musk ve Bill Gates çok iyi arkadaşlar değiller. İkisi arasındaki son tartışma, eski Microsoft patronunun platformu "daha kötü" hale getirebileceği konusunda uyardığı Twitter'ı satın almasıyla ilgili.

CNBC tarafından bildirildiği üzere Gates, Çarşamba günü Wall Street Journal'ın CEO Zirvesi'nde Musk'ın Twitter'ı devralması hakkında konuşuyordu. Tesla patronunun, platformdaki ılımlılığı azaltacağını ve ifade özgürlüğü ilkelerini benimseyeceğini iddia etmesiyle ilgili söylediklerinin çoğu .

Ancak Gates, Musk'ın planını ve Twitter için nihai hedefini sorguladı. Gates, "[Twitter'da] 'aşılar insanları öldürür' veya 'Bill Gates insanları takip ediyor' yazan bir şey hakkında ne düşünüyor?" diye sordu. "Sonuç olarak amaçları ne? Bu, daha az aşırı yalanların bu kadar hızlı yayılması [ve] garip komplo teorileri fikriyle uyuşuyor mu? Bu hedefi paylaşıyor mu, paylaşmıyor mu?"

Musk, tweetleri denetleme konusunda daha rahat bir yaklaşım benimseyerek Twitter'ı bir ifade özgürlüğü kalesi yapma arzusundan bahsetti, ancak AB'nin siteyi herkes için ücretsiz hale getirmek konusunda söyleyecek bir şeyleri olacak gibi görünüyor. Ayrıca platformun bot probleminden ve açık kaynaklı Twitter'ın algoritmasından kurtulmak istiyor.

Yine de Gates, Musk'ı biraz övdü. Tesla ve SpaceX'in başında geçirdiği zamanı "akıllara durgunluk verici" olarak nitelendirdi ve bu şirketlerde harika mühendis ekiplerini bir araya getirerek iyi bir iş çıkardığını söyledi.

Gates, "Bu sefer [Twitter'da] olacağından şüpheliyim, ancak açık fikirli olmalıyız ve Elon'u asla küçümsememeliyiz."

Musk ayrıca Twitter'ın karlılığını artırmaya yönelik fikirlerinden de bahsetti; bunlara tweet yerleştirmek için ücret alınması ve işletmelerin ve hükümetlerin hizmeti kullanmak için ödeme yapmasını sağlamak da dahil.

Musk, geçen ay Gates ile Tesla hisselerini açığa alma konusunda yüzleştiğini doğruladı ve ardından Gates'in görünüşüyle ​​alay eden bir Tweet attı. Covid-19 , Mars'ı kolonize etme ve kripto para birimleri konusundaki kamuoyu anlaşmazlıklarını takiben çift arasındaki en son çatışmayı işaret etti.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.