Burası Türkiye! QNB Finansbank’ta toplu işten çıkarmalar başladı!

QNB Finansbank’ta toplu işten çıkarmalar başladı!

Katar sermayeli banka işçi düşmanlığında sınır tanımıyor. Yöneticilerin hedef performans sistemi olarak adlandırdığı “HPS”ye bakılmaksızın personel çıkarma için ilk adımlar atıldı. Banka Emekçileri Dayanışma Ağı’ndan emekçiler yıl sonuna kadar 57 şubenin kapanacağı bilgisini verdi.

Emekliliği gelen ve emekli olarak çalışan personelin de işten çıkartılması gündemde.

Birçok Bölge Müdürlüğü birleşme adı altında kapanacak. 13 Ekim itibariyle bankanın emekçileriyle planlı görüşmeler yapılmaya başlandı.

Bankadan emekçilere sus payı şantajı

Yapılan pazarlıkta çalışanlara iki seçenek sunuluyor. Emekçilerin işten istifa etmeleri için anlaşmaları karşılığında tüm haklar + yıllara göre belirlenmiş ekstra maaşlar öneriliyor. Adına “PAKET” diyerek 16 Ekim’e kadar süre verilen personeller, 16 Ekim’de paketleri kendilerine sunulmak üzere İK ile görüşecek.

Çalışanların kabul etmediği durumdaysa ikinci seçenek devreye giriyor. Banka, emekçileri bedava dağıttığı izne göndereceğini ve işten çıkarma yasağının sonlanmasıyla çıkışlarının verileceğini açıkça beyan ettikleri söyleniyor.

Banka Emekçileri Dayanışma Ağı’ndan Finansbank emekçileri, QNB Finansbank’ın emekçilerini bu saldırıya beraber yanıt vermeye davet ediyor.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.