Elon Musk, Tesla ve SpaceX, Dogecoin piramit şeması yürüttüğü iddiasıyla 258 milyar dolarlık davayla karşı karşıya.

Elon Musk ve şirketleri şüphesiz davalara maruz kalmaya alışkınlar, ancak bu muhtemelen uğraşmak zorunda kaldıkları en büyük ve belki de en sıra dışı dava. Musk, Tesla ve SpaceX, Musk'ın Twitter'da sık sık övdüğü bir kripto para birimi olan Dogecoin'i desteklemek için bir piramit şeması yürüttükleri iddiaları üzerine milyon değil, 258 milyar dolar için dava ediliyor.

Reuters'e göre, davacı Keith Johnson şikayetini Manhattan'daki federal mahkemeye sunarak elektrikli araç üreticisi Musk'ı ve uzay turizmi şirketini Dogecoin'i fiyatını yükseltmek için teşvik etmekle suçladı, ancak daha sonra çökmesine izin verdi.

Şikayette, "Davalılar 2019'dan beri Dogecoin'in hiçbir değeri olmadığının henüz Dogecoin'i ticaretinden kâr elde etmesi için terfi ettirdiğinin farkındaydı" denildi. "Musk, Dogecoin Piramit Planını kâr, ifşa ve eğlence için işletmek ve manipüle etmek için Dünyanın En Zengin adamı olarak kaidesini kullandı."

Şikayet, "Davalılar, hiçbir değeri olmadığı halde Dogecoin'in meşru bir yatırım olduğunu yanlış ve aldatıcı bir şekilde iddia ediyor" dedi.

Johnson, Nisan 2019'dan bu yana Dogecoin'de para ticareti kaybeden bir grup insanı temsil etmek istiyor.

Johnson, Mayıs 2021'den bu yana Dogecoin'in piyasa değerindeki düşüşü temsil eden 86 milyar dolarlık zarar ve artı 172 milyar dolarlık üçlü zarar istiyor. Ayrıca Musk ve şirketlerin Dogecoin'i tanıtmasını engellemek istiyor ve bir hakimin Dogecoin ticaretinin federal ve New York yasalarına göre kumar olduğunu beyan etmesini istiyor.

Uzun zamandır tweetleri aracılığıyla kriptoların fiyatını dolaylı olarak etkilemekle suçlanan Musk, "One Word: Doge" tweet'iyle Aralık 2020'de Doge'u havaya uçurdu. Musk, geçen yıl Nisan ayında kendisine "The Dogefather" adını verdiğinde, Dogecoin'i piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto para haline getirerek daha da yükseltti. Yine de hepsi övgü değildi: Doge'nin Saturday Night Live görünümünde bir " acele " olduğunu söyledi - Johnson bunun kriptonun düşüşünün başlangıcı olduğunu iddia ediyor - ve yakın zamanda ortak yaratıcısını milyarderi "dolandırıcı" olarak adlandırdığı için çarptı. "

Diğer kriptolar gibi, Dogecoin de şu anda yılların en düşük fiyatında: Nisan 2020'den beri görmediği bir seviye olan 0.0571 dolar. Piyasa değeri şu anda 7.6 milyar dolar ve bu küçük bir rakam olmasa da, Doge'nin ulaştığı 88 milyar dolardan çok uzak. zirvesinde.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.