Elon Musk, Tesla'nın bir milyonu Çin'de üretilen 3 milyondan fazla araç ürettiğini söyledi

Elon Musk, Tesla'nın şu anda bir milyonu şirketin Şanghay fabrikasından gelen 3 milyondan fazla araç ürettiğini söylüyor. Tweet, Tesla'nın Çin'deki Covid kesintileri nedeniyle iki yıldan fazla bir süredir araç teslimatlarında ilk sıralı düşüşünü kaydetmesinden iki ay sonra geldi.

"Milyonuncu araba yaptığınız için Giga Şangay'ı tebrik ederiz! Toplam Teslas şimdi 3 milyonun üzerinde" Musk, dün, fabrika işçilerinin dönüm noktasına ulaşmayı kutlayan bir fotoğrafının yanında tweet attı. Sadece birkaç hafta önce Musk, Tesla'nın Fremont, California fabrikasının iki milyonuncu aracını ürettiğini açıkladı.

Tesla, ikinci çeyrek kazançlarını Temmuz ayında bildirdi. Şirket, Nisan-Haziran döneminde 254.695 araç teslim etti. Bu, 2021'in ikinci çeyreğinde teslim edilen 201.250 araca göre %26'lık bir artışa işaret ederken, önceki çeyreğe ilişkin rakam (Q1 2022) 310.048'de kaldı. Tesla ayrıca, çeyreğe göre yaklaşık %31.5 düşüşle 2.26 milyar dolarlık net kar kaydetti ve gelir, 1. çeyrekte 18.7 milyar dolardan 2. çeyrekte 16.9 milyar dolara düştü.

Wall Street'in ikinci çeyrekte beklenen Tesla teslimat sayısını revize etmesinden Çin karantinaları sorumlu tutuldu. Şangay fabrikası, geçen yıl şirketin üretiminin yaklaşık yarısından sorumluydu, ancak Çin'in salgınlara sıfır tolerans yaklaşımıyla birlikte Covid vakalarındaki ani artış, tesiste ve tedarikçilerine ait olanlarda üretimin geçici olarak askıya alınmasına neden oldu. Tesla, açığı kapatmak için Fremont fabrikasındaki üretimi artırmak zorunda kaldı. Ancak Musk o sırada "yılın rekor kıran ikinci yarısı için potansiyele sahibiz" demişti.

Tesla, Hindistan'ın Tata'sı 19. sırada ve Japonya'nın Suzuki'si arasında 21. sırada (2021 için) yirminci sırada yer alarak dünyanın en büyük otomobil üreticileri listesinde oldukça geride kalıyor. Bir numaralı otomobil şirketi Toyota, 2021'de 10 milyonun üzerinde araç teslim etti.

Tesla'nın ayrıca, Musk'ın daha önce "para fırınları" olarak tanımladığı, giderleri ve düşük çıktıları nedeniyle milyarlarca dolar kaybeden Almanya ve Austin'de fabrikaları var.

Geçen hafta Musk, platformun anlaşmayı mahkemede tamamlamaya zorlaması durumunda Twitter'ı satın almasını finanse etmek için 6,9 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattığını açıkladı. Otomobil devi, "Çin'deki COVID kapatmaları nedeniyle şirketin genel likiditesi ile ilgili" endişeler nedeniyle Bitcoin varlıklarının %75'ini sattı.

Hemen hemen her şirket gibi, Tesla'nın hissesi bu yıl Ocak ayından bu yana yaklaşık %25 düştü. Ancak hisse fiyatı, 3'e 1 hisse bölünmesine hazırlanırken geçen ay içinde biraz canlandı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
17 Mar 2024 6:38 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Mar 2024 22:11 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
14 Mar 2024 11:51 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri