Elon Musk'ın anketi, kullanıcılara Twitter CEO'luğundan istifa edip etmemesi gerektiğini soruyor

Elon Musk'ın gelişinden bu yana Twitter çalışanlarının yarısı şirketten kovulduğu veya şirketten ayrıldığı için, doldurmak isteyebileceği bir sonraki pozisyon CEO gibi görünüyor. Musk, bugün erken saatlerde, patron olarak istifa edip etmeyeceğini soran bir anket tweet attı. Şimdiye kadar 17,5 milyondan fazla kişi oy kullandı ve 'Evet' oyların %57,5'ini kazanıyor.

Musk'ın 50 günden biraz daha uzun bir süre önce görevi devralmasından bu yana Twitter kaotik bir hal aldı: yöneticileri ve personelin yarısını kovma, doğrulanmış hesap/Twitter Blue darmadağın, davalar, Vladimir Putin'e yardım etme konusunda bir AB uyarısı, reklamverenler ayrılıyor, Apple ile kavga ediyor ve hesapları yasaklıyor, gazetecilerinki de dahil.

Yaklaşık 14 saat önce Musk, şirketlerinden birinin kararlarını etkileyecek başka bir anketi tweetledi; 2021 anketinin sonucuna göre Tesla hisselerinin onda birini sattı ve geçen ay daha fazla kişinin Evet oyu vermesinin ardından Donald Trump'ınki de dahil olmak üzere Twitter hesaplarını eski haline getirdi. Musk, "Twitter başkanı olarak istifa etmeli miyim? Bu anketin sonuçlarına uyacağım" diye tweet attı Musk.

Daha sonra tweet'lere yanıt veren Musk, "Twitter'ı gerçekten ayakta tutabilecek işi kimse istemez. Halef yok." Ayrıca Kasım ayında gündeme getirilen iflas tehdidini de yineledi "Ve [Twitter] Mayıs ayından beri iflasa giden hızlı şeritte."

Musk, Tesla hisselerini sattığında olduğu gibi, CEO pozisyonundan ayrılma kararının anket yayınlanmadan önce verildiği iddiaları var. Eski bir Twitter çalışanı, "Musk'un yatırımcılardan istifa etmesi için baskı gördüğünü ve bu anketi, faturalarını ödeyenlerin iradesi yerine halkın iradesini takip ediyormuş gibi göstermek için kullandığını düşünüyorum" dedi.

Musk'tan (Snoop Dogg?) CEO olarak görevi kim devralırsa, işi zor olacak, özellikle de dünyanın en zengin ikinci kişisi platformun sahibi olmaya devam edeceğinden, yeni patronun muhtemelen Musk'ın politikalarını ve stratejisini izlemesi gerekecek. Twitter için. Musk'ı CEO olarak değiştirmenin gergin reklamcıları yatıştırıp yatıştırmayacağı belirsiz.

Musk'ın Twitter görevlerinden geri adım atması Tesla hissedarları için hoş bir haber olacak. Yatırımcılar, Twitter'ın sorunlarının Musk için büyük bir dikkat dağıtıcı olmasından endişe ederken, EV'nin hisse senedi fiyatı bu yıl yarıdan fazla düştü. Ayrıca Twitter'ın faturalarını ödemeye yardımcı olmak için son 12 ayda 40 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı. Tesla'nın hisseleri bugün erken saatlerde piyasa öncesi işlemlerde neredeyse %5 arttı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.