Erkan Doğruyol'dan Ramazan Ayı Mesajı

Erkan Doğruyol, Ramazan ayı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Doğruyol, “Ramazan ayı yardımlaşma, dayanışma ve arınma ayıdır. Heyecan ve hasret ile beklediğimiz Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır.”

Ramazan ayının Müslümanlar açısından çok önemli bir ay olduğunu, Ramazan ayının diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır.

Çünkü kutsal kitabımız Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen ‘Kadir Gecesi’ yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca insanın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur.

Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu sebeple Ramazan ayı Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona on bir ayın sultanı denilmiştir” dedi.

Ramazan ayında oruç tumanın maddi ve manevi pek çok faydasının olduğunu, “Oruçlu insan nefsinin aşırı taleplerine ve ihtiraslarına engel olur. Peygamberimiz: ‘Oruç sabrın yarısıdır’ buyurmuştur ve hemde; ’Sabır imanın yarısıdır.’ Hadisi şerifleriyle orucun, imanın dörtte biri olduğu belirtilmiştir. Zenginler oruç sayesinde fakir ve yoksulların durumunu çok daha iyi anlar. Böylece bireyler arasında yardımlaşma, acıma, şefkat ve merhamet duyguları gelişir” biçiminde konuştu.

Erkan Doğruyol, “Birlik beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan bu günlerde Ramazan ayının buna vesile olmasını temenni eder, “Ramazan ayının şahsımız, ailemiz, milletimiz, bütün İslam alemi ve Hemşehrilerime hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum” dedi.

Haber Tahir Kavri-Iğdır

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.