Feist, Win Butler'a Karşı Cinsel Suistimal İddiaları Nedeniyle Arcade Fire Turunu Bıraktı

Şarkıcı-söz yazarı Feist Perşembe günü yaptığı açıklamada, grubun baş vokalisti ve çalgıcısı Win Butler'ın üç kadına cinsel tacizde bulunduğu ve ikili olmayan bir kişiye saldırdığı iddiaları ışığında Arcade Fire'ın turnesinden ayrıldığını duyurdu.

Soyadı altında performans sergileyen Leslie Feist, indie rock grubunun salı ve çarşamba günleri Dublin'deki We turnesine başlaması için açıldı. Web sitesinde ve sosyal medyada yayınlanan bir mesajda, iddiaları dünyanın geri kalanıyla aynı şekilde öğrendiğini yazdı: Cumartesi günü Pitchfork tarafından iddiaları detaylandıran bir hikaye aracılığıyla.

Feist, "Kusurluyum ve bu kararı kusurlu bir şekilde uygulayacağım, ancak grubum, ekibim ve ailemle ilgilenmenin en iyi yolunun bu konuşmadan değil, kendimi bu turdan uzak tutmaktan geçtiğinden eminim" dedi.

Çevrimiçi müzik haber sitesi, Butler'ın 2016 ve 2020 yılları arasında Arcade Fire hayranı olan üç kadına karşı istenmeyen cinsel yaklaşımlar ve taleplerde bulunduğunu iddia etti. Dördüncü bir kişi, 2015 yılında 21 yaşındayken Butler'ın kendilerine arabada ve evlerinde cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. ve 34 yaşındaydı.

Butler, dört kişiyle olan etkileşimlerinin rızaya dayalı olduğunu söyleyerek suçlamaları reddetti.

Butler'ın bir temsilcisi, BuzzFeed News'in Feist'in ayrılışıyla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Arcade Fire, BuzzFeed News'e yaptığı açıklamada, "Leslie'nin eve gitmesine çok üzüldüklerini" ancak "kararını tamamen anladıklarını ve saygı duyduklarını" söyledi.

Bazı hayranlar sosyal medyada Dublin'deki gösteriyi kaçırmakla ilgili yazılar yazsa da, katılanlar Irish Times'a ya iddialardan habersiz olduklarını ya da konserin tadını çıkarmak için onları akıllarından çıkardıklarını söyledi. Bu arada, grubun anavatanı Kanada'daki radyo istasyonları, şimdilik Arcade Fire'ın müziğini çalmayı bırakacaklarını söyledi.

Grup, Cuma günü İngiltere'nin Birmingham kentinde bir gösteri ile turlarına devam edecek.

Feist, hikaye patlak verdiğinden beri "durumunu" elde etmeye ve "bu durumda sorumluluğunu" anlamaya çalıştığını söyledi ve iddialarla ilgili konuşmanın "herhangi bir rock and roll turnesinden daha büyük" olduğunu söyledi.

"Turda kalmak, Win Butler'ın yol açtığı zararı ya savunduğumu ya da görmezden geldiğimi sembolize eder ve ayrılmak, benim yargıç ve jüri olduğum anlamına gelir" diye yazdı.

46 yaşındaki Kanadalı müzisyen, Pitchfork tarafından bildirilen deneyimlerle ilgili olabileceğini söyledi. Feist, "Hepimizin temel toksik erkeklikten yaygın kadın düşmanlığına, aslında fiziksel, psikolojik, duygusal veya cinsel saldırıya uğramaya kadar uzanan bir yelpazede bir hikayesi var" diye yazdı.

"Yukarıdakilerin herhangi bir versiyonuna katlandığınızda iyileşmek için tek bir yol veya failleri rehabilite etmek için tek bir yol yoktur" diye ekledi. "Kötü muameleyi anlamak için yalnız bir yol olabilir. Bunu bırakarak çözemem ve kalarak çözemem. Ama devam edemem."

Dublin'de performans sergilemek onun için karar verdi, dedi ve şarkılarını "bu objektiften dinlemenin" kariyeri boyunca çalıştığı şeyle uyumsuz olduğunu yazdı.

"Her zaman kendi ince zorluklarımı adlandırmak, en iyi benliğimi arzulamak ve gerektiğinde sorumluluk almak için şarkılar yazdım" dedi. "Ve şimdi sorumluluğumu üstleniyorum ve eve gidiyorum."

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.