FTC, kürtaj merkezi ziyaretleri de dahil olmak üzere insanların hassas konum verilerini sattığı için veri komisyoncusuna dava açtı

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), veri komisyoncusu Kochava'yı, telefonlarındaki verileri kullanarak kesin konumlarını satarak milyonlarca kişinin gizliliğini ihlal ettiği iddiaları nedeniyle dava ediyor. Bilgiler, şüpheli olmayan telefon kullanıcılarının evsizler ve aile içi şiddet barınakları, bağımlılık iyileştirme tesisleri ve üreme sağlığı klinikleri gibi hassas yerlere yaptığı ziyaretleri keşfetmeyi mümkün kıldı.

Dava, Kochava'nın, diğer şeylerin yanı sıra, müşterilerine, tüketicilerin mobil cihazlarından toplanan büyük miktarda kesin coğrafi konum verisi sağlayan bir konum verisi aracısı olduğunu belirtiyor. Kayıtlar, benzersiz mobil cihaz kimlik numaralarıyla eşleşen zaman damgaları ve enlem ve boylam değerlerini kullanır, bu nedenle yalnızca birinin nerede olduğunu değil, ne kadar süredir orada olduğunu da görmek mümkündür.

Reg, Kochava'nın verilerini Android ve iOS uygulamalarından ve izleyici kodunu yerleştiren web sitelerinden aldığını açıklıyor. Bu, geliştiricilerin reklam hedefleme amacıyla kullanıcıların alışkanlıklarını ve etkinliklerini izlemesine olanak tanır ve Kochava, toplamak ve satmak için gerçek zamanlı bir bilgi akışı alır. FTC, Kochava'nın yeniden satmak için diğer brokerlerden kişisel kayıtlar satın aldığını yazıyor.

Dava, "Birçok durumda, davalı, tüketicilerin hassas yerlere yaptığı ziyaretleri ortaya çıkaran benzersiz kalıcı tanımlayıcılarla ilişkili kesin coğrafi konum verilerini sattı, lisansladı veya başka bir şekilde aktardı" diyor.

Bu tür veriler genellikle anonimleştirilirken, kişileri tanımlamak için adresler ve saatler gibi diğer bilgilerle birlikte kullanılabilir. Kochava normal, verileri binlerce dolara satıyor, ancak "minimum adımlarla ve kullanım kısıtlaması olmayan" ücretsiz bir deneme sunuyor.

FTC şikayeti, ücretsiz denemeyi kullanarak bir kadın üreme sağlığı kliniğini ziyaret eden bir mobil cihaz kullanıcısını tanımlayabildiğini ve ardından cihazı bir ev adresine kadar takip edebileceğini iddia ediyor. Diğer örnekler, kullanıcıların ibadethanelere, evsiz barınaklarına ve aile içi şiddet barınaklarına kadar izlenmesine izin verdi.

Buradaki endişe, verilere aile içi şiddet merkezindeki bir mağdurun izini sürmek isteyen bir istismarcı tarafından erişilip kullanılabilir; bir işveren, birinin rehabilitasyon merkezinde veya evsizler kliniğinde ne kadar zaman geçirdiğini ve ne kadar zaman geçirdiğini kontrol eder; ya da özellikle Roe vs. Wade'in devrilmesinin ardından önemli olan, hamileliğini sonlandırmak isteyen bir kadını bulup kovuşturmak isteyen biri.

FTC şikayetinde, "Kochava, insanları takip eden verileri satarak, başkalarının bireyleri tanımlamasını ve onları damgalama, takip, ayrımcılık, iş kaybı ve hatta fiziksel şiddet tehditlerine maruz bırakmasını sağlıyor."

FTC, Kochava'dan hassas verileri satmayı bırakmasını ve daha önce toplamış olduğu bu tür bilgileri silmesini talep ediyor.

Kochava genel müdürü Brian Cox, şirketin herhangi bir yanlış yapmadığını reddetti:

  • Kochava, gizliliğe özgü olanlar da dahil olmak üzere tüm kural ve yasalara uygun olarak tutarlı ve proaktif bir şekilde çalışır. Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca Kochava, FTC'yi verilerin rolü, toplanma süreci ve dijital reklamcılıkta nasıl kullanıldığı konusunda eğitmek için çalıştı. Bu karmaşık ve önemli konular hakkında FTC ile etkili çözümlere yol açan ve gelecekte onlara açık olan verimli görüşmeler yapmayı umduk. Ne yazık ki FTC'nin istediği tek sonuç, net terimleri veya kararları olmayan ve sorunu hareketli bir hedef olarak yeniden tanımlayan bir anlaşmaydı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler