Google Meet ve Google Duo'ya Neler Oluyor?

Mesajlaşma ve video konferans uygulamaları, arkadaşlarımızla, ailemizle ve iş arkadaşlarımızla bağlantıda kalmamıza yardımcı olan temel araçlardan bazılarıdır. Google'ın Duo ve Meet hizmetleri bunu mümkün kılıyor ve yakında tek bir platformda her iki dünyanın da en iyisini deneyimleyebileceksiniz.

Google, hayatınızdaki insanlarla tek bir yerden bağlantıda kalmanızı kolaylaştırmak için Duo ve Meet platformlarını tek bir uygulamada birleştiriyor. Bu makale, Google Meet ve Google Duo'da neler olduğuna ve bunun sizi nasıl etkilediğine ışık tutacaktır.

Google, Duo ve Meet'i Tek Platformda Birleştiriyor

Google, Google Duo ve Google Meet'i tek bir uygulamada birleştiriyor. Haber, Google Workspace Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Javier Soltero tarafından Haziran 2022'de bir Google Cloud blog yayınında duyuruldu. Soltero şunları açıkladı:

  • İnsanların bağlantıda kalmasına ve değişen kullanıcı ihtiyaçlarına uyum sağlamasına yardımcı olmaya devam eden yatırımımızın bir parçası olarak, Duo deneyimini tüm Google Meet özelliklerini içerecek şekilde yükseltiyoruz. Bu entegre deneyim, kullanıcılara yaşamları boyunca hem görüntülü arama hem de insanlarla toplantılar için tek bir çözüm sağlayacaktır.

Google Duo, Google'ın FaceTime gibi bir sosyal mesajlaşma ve görüntülü arama uygulamasına yönelik çözümüdür; Google Meet ise Zoom gibi grup konferans görüşmeleri aracılığıyla profesyonelleri birbirine bağlamak için kullanılır.

İleride, Google Duo uygulaması birleştirilmiş platformun evi olacak. Bu biraz zor, ancak Google, profesyonel ve sosyal katılım ihtiyaçlarınız için tercih ettiğiniz çözüm olacağını umuyor.

Pandemi, daha fazla insan uzaktan bağlandıkça sorunsuz çevrimiçi deneyimler sağlayan çözümlere olan talebi artırdı. Sonuç olarak, işletmelerin ve teknoloji şirketlerinin bu ihtiyaçları karşılamak için verimli, birbirine bağlı platformlar sağlaması giderek daha önemli hale geldi.

Google Duo ve Google Meet Konsolidasyonu Kullanıcıları Nasıl Etkileyecek?

Google Duo , sevdiklerinizi telefon numaralarını veya e-posta adreslerini kullanarak görüntülü arama ve kısa mesaj gönderme gibi özelliklerini koruyacaktır . Bir Google Duo kullanıcısı olarak, birleştirme sonucunda konuşma geçmişinizi veya kişilerinizi kaybetmezsiniz.

Ancak, Google Meet'in özellikleri ekleneceği için uygulama biraz farklı olacak. Google Meet'e yabancıysanız, toplantıları önceden planlama yeteneği gibi Zoom benzeri özellikler bulmayı bekleyebilirsiniz.

Bir konferans görüşmesi sırasında arka planınızı özelleştirebilir ve canlı sohbetlere katılabilirsiniz. 100 üyeye kadar görüşmelere katılabilir ve Gmail, Google Takvim ve daha fazlası gibi Google'dan aşina olduğunuz diğer araçlara erişebilirsiniz.

Entegrasyon önümüzdeki haftalarda uygulanacak ve yeni, birleştirilmiş Duo uygulamasının adı 2022'de Google Meet olarak değiştirilecektir. Mevcut Google Meet platformu Meet Original olarak yeniden adlandırılacak ve muhtemelen zamanla aşamalı olarak kaldırılacaktır.

Google'ın Başarısız Mesajlaşma Uygulamaları

Google, WhatsApp ve FaceTime'ın daha güçlendirilmiş bir sürümünü oluşturmaya çalışıyor gibi görünüyor, ancak Google'ın mesajlaşma uygulamaları konusundaki zayıf sicili göz önüne alındığında, bunun nasıl sonuçlanacağını merak ediyoruz.

Google, Google Duo'yu ve mesajlaşmadaki muadili Google Allo'yu 2016'da işletmenin ticari çözümlerinin sosyal sürümleri olarak başlattı: Google Chat ve Google Meet. Ancak Google Allo, kalkışta başarısız olduktan sonra Mart 2019'da iptal edildi.

Kolaylaştırılmış bir mesajlaşma hizmeti sağlamak Google için bir zorluk olmaya devam ediyor, ancak umarım, birleştirilmiş Google Meet uygulamasını başarılı kılmak için yıllar içinde başarısız ürünlerinden öğrendiklerini uygulayacaktır.

Google Meet, Diğer Sohbet Uygulamalarıyla Rekabet Edebilir mi?

Google, mesajlaşma uygulamalarını düzene sokmak akıllıca olsa da, bu kadar çok işlevi tek bir platformda toplama konusunda iddialı - özellikle geçmişte bu tür bir çözüm sunamadığı zaman.

Google'ın yeni ve geliştirilmiş Google Meet için vizyonunu anlıyor olsak da, bunun WhatsApp ve FaceTime'a karşı güçlü bir rakip olabileceğine ikna olmadık, en azından henüz değil.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri