Iğdır'da Yeni Hastalık Var Söz Verip Tutmamak

Iğdır'da Yeni Hastalık Var Söz Verip Tutmamak

Iğdır'de bir çok konuyu haberlerimizde yer vermeye çalışıyoruz.

Olur ya gözümüzden kaçanlar oluyorsa bize 0 534 717 01 29 nolu whatshaap hattımızdan ulaşabilirsiniz. Bugünkü yazımda özellikle kentteki siyasilerin söz verip de yapmama ya da yapamama konusu çok yaşanan bir olgu olmuş durumda. Ve bu husus adeta tüm herkese yayılarak gidiyor.

Özellikle vatandaşların yüzüne karşı verilen sözler yerine getirilmediğinde insanlara güven kaybediliyor. Kentteki siyasilerimizde sözlerini yerine getirmediği çok oluyor. O kadar ki en basit bir şey yarın yanındayım diyorlar malesef 5-10 hatta 1 ay geçmesine rağmen bunu yerine getirmiyorlar.

MİLLETVEKİLİ VEYA BAŞKAN NE FARK EDERKİ Söz uçar, yazı kalır. Böyle söyleniyor. Sadece yaptıklarımızdan değil, söylediklerimizden de sorumlu olduğumuza göre, diyoruz ki, keşke uçsa! Haber Tahir Kavri

Mümin ile münafık arasında üç temel fark var: Sözünde durur, durmaz. Yalan söylemez, söyler. Emaneti korur, korumaz.

Dikkat ederseniz, üçü de sözün geniş anlamıyla ilgilidir.

Özetle; mümin dilinden emin olunan kimsedir. Yani sözünden.

Bundan dolayıdır ki, söz de, Allah da birdir. Ayrıca, sadece kulun değil, sözün de hakkı vardır. Unutmayalım.

İnsanlar hayalini kurdukları mevkilere, makamlara ulaşabilmek için akla hayale gelmeyen vaatlerde bulunurlar. Hayalleri gerçekleştiğinde de genel olarak verdikleri sözü unuturlar ya da unutmuş gibi yaparlar. Zira geriye dönüp de halka hesap verecekleri bir kaygıları yoktur.

Verilen sözü yerine getirmek ve ahde vefa etmek de insanlık açısından bir kişide bulunması gereken en önemli sıfatlardan birisidir.

Günümüzün önemli hastalıklarından birisi de maalesef verilen ve tutulmayan sözlerdir. Verilen sözler adeta pamuk ipliği gibi. Anında kopar oldu.

Söze olan sadakat insanlar arasındaki bağlılığın bir tezahürüdür. Öyle ki atalarımız ‘’söz namustur’ ’diyerek söze olan öneme dikkat çekmişlerdir. Aslında verilen sözde durmaya ahde vefa deriz. Yani yüce yaratıcıya verilen sözü yerine getirmek olarakta tanımlayabiliriz. Allaha verdiği sözü yerine getirmeyenden insana verdiği sözü yerine getirmesini beklemek te ne kadar doğrudur.

Hele hele Iğdır gibi insanların birbirlerinin ayakkabı numaralarını bildiği Iğdır söz verip tutmamak hatta tutmayı bırak kaileye bile almamak gerçekte insanlarda kırılmalara sebebiyet verir. 

Umutla seçilen bir siyasi ilerleyen günlerde yaptıklarıyla hayal kırıklığı olabilirde... Bu nedenledir ki siz siz olun sözünüzün eri olun.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.