Medito Nedir ve Zihinsel Sağlığınızı İyileştirebilir mi?

Meditasyon, stresi azaltan ve kendinizi huzurlu hissetmenizi sağlayan basit bir uygulamadır. Temel faydalarından birkaçı, stresi yönetmek, şimdiye odaklanmak, öz farkındalığı geliştirmek ve ruh halinizi yükseltmektir.

Pek çok harika faydası varken, neden meditasyonu bir alışkanlık haline getirmek istemiyorsunuz? Daha önce hiç meditasyon denemediyseniz, biraz göz korkutucu gelebilir. Neyse ki, meditasyon yolculuğunuzda size yardımcı olabilecek birkaç meditasyon uygulaması var, bunlardan biri Medito.

medito nedir

Bazen, içeriğinin çoğunun ücretli olduğunu fark etmeden önce, ilk başta harika görünen bir uygulama indirirsiniz. Ancak Medito'da durum böyle değil; %100 ücretsizdir.

Medito uygulamasının arkasındaki ekip, herkesin meditasyona para ödemeden erişmesi gerektiğine inanıyor. Tüm meditasyon içeriklerini bir ödeme duvarının arkasına kilitlemek yerine Medito, teşekkür etmek için isteğe bağlı bir bağış ister.

Uygulama ücretsiz olsa da yine de güzel bir şekilde tasarlanmış ve meditasyon rehberleri de çok kaliteli. Sadeliği ve sakinleştirici kullanıcı arayüzü onu gerçek bir mücevher yapar. Medito, daha önce hiç meditasyon yapmamış yeni başlayanlar için kurslar da dahil olmak üzere birçok özelliğe sahiptir.

Ayrıca, vücut taramaları, nefes egzersizleri, ağrı yönetimi ve uyku meditasyonu gibi birçok başka meditasyon paketi türü vardır. Meditasyon seanslarından herhangi birini indirebilir ve çevrimdışı kullanım için kaydedebilirsiniz.

Daha mutlu ve daha sağlıklı bir yaşam yolculuğuna başlamaya hazırsanız, aşağıda Medito uygulamasının temel özellikleri ve neden indirmeniz gerektiği yer almaktadır.

İndirin: iOS için Medito | Android (Ücretsiz)

Meditasyon Kursları

Meditasyon konusunda tamamen yeniyseniz veya çok az deneyiminiz varsa, yapabileceğiniz en iyi şey kurslarla başlamaktır. İlk iki kurs, meditasyona başlamayı ve 10 dakika veya daha uzun süre rahatça oturmayı öğrenmeyi içerir. Daha sonra, kurslar günlük farkındalık pratiği yapmayı, minnettarlığı geliştirmeyi, daha fazla şefkat geliştirmeyi vb. kapsar.

Günlük bir meditasyon rutini oluşturmak istiyorsanız ilk birkaç meditasyon kursu gereklidir. Ancak, meditasyonun temellerini zaten öğrendiyseniz, günlük meditasyon ve meditasyon paketlerine geçebilirsiniz. Ek olarak, meditasyon konusunda yetenekliyseniz, dersleri atlayabilir ve kendi başınıza meditasyon yapmayı denemek için zamanlayıcıyı kullanabilirsiniz.

Günlük Meditasyon

Meditasyonu rutininize dahil etmek isteyebilirsiniz, ancak bunu yapmak için zamanınız veya motivasyonunuz yok. Medito uygulamasında bulunan günlük meditasyonlar, tekrar tekrar meditasyon yapma alışkanlığı edinmenize yardımcı olabilir.

Her gün, uygulama size ek bir arka plan sesi, meditasyonun süresi ve size rehberlik eden anlatıcı seçme seçeneği ile farklı bir meditasyon seansı sunar. Günlük olarak sürekli meditasyon yaparak, hayatınızda daha fazla sakinlik, farkındalık, odaklanma ve sükunet yaşayabilirsiniz.

Uyku İçeriği

Sağlıklı bir uyku programı, hem zihnin hem de vücudun düzgün çalışması için olduğu kadar hafızayı güçlendirmek, enerjiyi artırmak ve depresyonla mücadele etmek için de çok önemlidir. Uykuya dalmakta ve uykuyu sürdürmekte sorun yaşayan biriyseniz, Medito iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olacak harika bir mobil uygulama olabilir!

Medito, ihtiyacınız olan uykuyu almanıza yardımcı olabilecek bir dizi uyku içeriği sunar; örneğin uyku meditasyonları, hikayeler, müzik ve doğa sesleri dinleyebilirsiniz. Uyku hikayeleri mutlaka denenmeli ve aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı senaryo var. İster göl kenarında bir kulübede dinlenirken, ister bir kumsalda geziniyor olun, Medito uyumanıza yardımcı olabilir.

Meditasyon Paketleri

Medito uygulaması tamamen ücretsiz olsa da, rehberli meditasyonlar söz konusu olduğunda eksik değil. Uygulama, çeşitli varyasyonlar ve stiller yığınları ile birlikte diğer meditasyon uygulamalarının çoğundan daha fazlasını seçecektir. Medito, şefkat ve şükrandan ilişkilere ve iş hayatına kadar hemen hemen her şey için bir meditasyona sahiptir. En iyi paket seçeneklerinden ikisi 30 Günlük Mücadele ve Acil SOS oturumlarıdır.

30 Günlük Meydan Okuma

30 Günlük Mücadele paketi, meditasyonu sabit bir günlük alışkanlık haline getirmek isteyen yeni başlayanlar için mükemmel bir seçenektir. Zorluk, 30 gün boyunca çeşitli meditasyon yöntem ve tekniklerinden oluşur.

Mantra meditasyonu, vücut taraması ve etiketleme tekniği, dahil edilen çeşitli meditasyonlardan birkaçıdır.

Acil SOS oturumları

Sakinleşmeniz veya öfke, panik veya korku gibi aşırı duygular hissetmeniz gerektiğinde, Acil SOS seanslarını kullanabilirsiniz. Meditasyon teknikleri, yaşadığınız yoğun duyguya göre değişir. Yani örneğin panik halindeyseniz, meditasyon yöntemi derin nefes almaktır. Öfkeye yenik düşerseniz, meditasyon yöntemi görselleştirmedir.

Medito'daki Acil SOS seansları acil durumlara uygundur. Stres ve Kaygı paketi, bu yoğun olumsuz duyguları yönetme, anlama ve üstesinden gelme konusunda daha fazla bilgi sunar.

Medito uygulamasının kullanışlı özellikleri arasında, meditasyon uygulamalarını destekleyen bilim hakkında bilgi sağlayan ekstra bağlantılar bulunmaktadır. Bu bağlantılar mavi renkle vurgulanır ve genellikle "Daha fazla bilgi edinmek için buraya dokunun" ifadesini okur.

Medito Zihinsel Sağlığınızı İyileştirebilir mi?

Pek çok meditasyon şekli olsa da, hepsinin zihinsel sağlığınız üzerinde olumlu etkileri olabilir. JAMA Network'te yayınlanan bir araştırmaya göre, düzenli meditasyon stres ve kaygı ile başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Bu şekilde, genel yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Sık sık stresli durumlarla dolu hissedilebilen günümüz dünyasında, olumsuz duygular çoğu zaman çirkin başlarını kaldırabilir. Medito, herkesin günlük hayatlarını yönetmek için meditasyonun yardımını hak ettiğine inanır. Sürekli olarak kullanırsanız, Medito'nun zihinsel sağlığınızı iyileştirmek için mükemmel bir arkadaş olduğunu görebilirsiniz.

Medito Meditasyon Uygulamasını İndirmeli misiniz?

Medito, hiçbir reklam veya üyelik olmadan tamamen ücretsizdir. Ayrıca gezinmesi ve kullanımı sakinleştirici kolaydır. Bunun da ötesinde, tonlarca meditasyon seansıyla dolu. İhtiyaçlarınız ne olursa olsun, kendinize uygun bir şey bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Medito uygulamasını indiremiyorsanız veya sadece istemiyorsanız, web sitelerinde ücretsiz rehberli meditasyon koleksiyonu bulabilirsiniz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri