NASA'nın Webb teleskopu tamamen odaklanmış ve enstrüman devreye almaya hazır

NASA, kapsamın optik performansının en iyimser tahminlerini aşmaya devam ettiğini söyledi. Aslında ajans, görüntü kalitesinin "kırınım sınırlı" olduğunu söyledi, bu da Webb'in boyutu göz önüne alındığında inceliğin fiziksel olarak mümkün olduğu kadar iyi olduğu anlamına geliyor.

 

NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu, teleskop hizalamanın yedinci ve son aşamasını başarıyla tamamladı ve bilim aracı devreye alma aşamasına geçmeye hazır.

 

Uzay ajansı, dönüm noktasını duyururken, Webb'in dört yerleşik bilim aracının her biri ile net, iyi odaklanmış görüntüler yakalayabildiğini doğruladığını söyledi : yakın kızılötesi kamera ( NIRCam ), yakın kızılötesi spektrograf ( NIRSpec ) ve hassas kılavuz sensörü / yakın kızılötesi görüntüleyici, Orta Kızılötesi Enstrüman ( MIRI ) ve yarıksız spektrograf ( FGS/NIRISS ).

 

Başka bir deyişle, Webb'in aynaları, uzaydan gelen tam odaklanmış ışığı her enstrümana yönlendiriyor ve her enstrüman kendilerine verilen ışığı kullanarak görüntüleri yakalıyor.

Ball Aerospace'de Webb wavefront algılama ve kontrol bilimcisi Scott Acton, Webb'in sunduğu şeylerden şimdiden heyecan duyuyor. "Bu görüntüler evreni görme biçimimi derinden değiştirdi. Bir yaratılış senfonisi ile çevriliyiz; her yerde galaksiler var! Dünyadaki herkesin onları görebilmesini umuyorum."

 

Webb artık bilimsel enstrüman devreye alma aşamasına geçmeye hazır. Uzmanlar, çalışmayı denetlemek için Baltimore'daki Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsündeki Görev Operasyon Merkezine geldi. Öngörülemeyen sorunlar dışında, devreye almanın tamamlanması yaklaşık iki ay sürmelidir.

 

Bilimsel operasyonların bu yaz başlaması bekleniyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri