Neden Hep Aynı Adamlar Siyaset Yapıyor ki; Net Okuyalım

Neden Hep Aynı Adamlar Siyaset Yapıyor ki; Net Okuyalım

Değişim diyerek yola çıkanlar bile hep aynı adamlar ile yol alıyorlar.

Yeni bir hareket yeni bir parti kuranlara bile bakınca yine hep aynı adamlar. Kalıplaşmış ve bunu sadece kendilerine meslek ve geçim kapısı gibi gören farklıyız deselerde yine hep aynı tipten ayrı adamlar. Ülkemiz nüfusunun sadece %1'i siyaset ile uğraşıyor ve %99 nüfusuna hüküm sürüyorlar.

Yeni yüzleri ve siyaset yapmak isteyenleri hep bir kenarda tutuyorlar ve zincirin halkalarına katmıyorlar. Ve yeni bir şey yapmak isteyenlere çelme takıp , sahaya değil, türübünlerine de değil ta stadın dışına itivermeye el birliği ile çaba gösteriyorlar. Bumudur ki Siyaset anlayışı...

Halbukisi siyaset toplumun her kesminden fikirleri, düşünceleri, özgürlükleri bir araya getirerek insanların yeni fikirlerini kazanmak, üretime katmak, hizmet etmek ve gelişen dünyaya ayak uydurma değilmidir.

Elbette herkes siyaset yapmak zorunda da değildir. Lâkin; Siyaset yapmak için eğilmek, diz çökmek , el etek öpmek ve süslü sözlerle laf ebeliği üreterek bir arada durmak felsefesi kimilerine oldukça itici gelir, kimilerine ise safta yer bulmak ve şirinlik anlamına gelir. 

Eğilmeyenlerin, bükülmeyenlerin, büzülmeyenlerin olmadığı; Hep aynı tiplerin bir arada olmadığı, Ciddi manada yeni, keşfedilmeye hazır insanların ortaya çıkması ve siyaset arenasında farkındalıklarını ortaya koyacağı umutların var olacağı bir rüyası olmalı.

Siyaset yapan Adamlara bakıldığında geçmişte muhakkak denenmiş, fırsat bulmuş, görevler almış, başarı yada başarısızlığa imza atmış ve yetmez daha çok ben olmalıyım diyen bencil ve egoist tiplerin varlığı yarınlar adına ümitsizliktir ve kaygı vericidir. 

Kendilerini bulunmaz hint kumaşı sananların hiç de öyle olmadığını hatırlatmak gerekir. Milletin siyaset yapmak için cesur davranmaması ve kenardan bakması bu tip adamlar için hep bir fırsattır.

Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyerek sorumluluk almaktan kaçanları gün gelir kaçtıkları yılan çıkar bulur ve fena yaralar. Kaçak güreşerek hep eleştiri yaparak kenarda dolanarak siyaset yaptıklarını sananlara her şey müstehaktır.

Onun içindir ki; Etrafınıza iyi bakın ve irdeleyin. Sorumluluk alın ve sorumluca davranın. Bir taraf olun ama asla taraftar olmayın. Doğruyu alkışlayın, yanlışı hemen eleştirmeyin ve neden yanlış ise doğru olan tezlerinizi ortaya koyun.

Her kesin rüzgarına kapılmayın. Savrulup yok olmak için kendinizi harcamayın ve harcatmayın. Ondan dolayıdır ki; Hep aynı ve denenmiş yüzler ile ve hedefi olmayan kimliklerle ve kişiler ile asla yol almayın.

Kimseyi abartmayın ve kimseyi şımartmayın ve olduğundan fazla katma değer üzerine katmayın. Ben ; yeni ise tam yeni, eski ise cidden yenilenmiş ve yeniliğe açık bir fikriyatın var olacağı bir düşünceyi savunmaktayım. Olursa olur, olmazsa da bir şekilde tam yeni olmalı diyerek sözlerime nokta koyuyorum.

Bertaraf olmamak adına taraf olduklarımızın daha çok mücadele etmesi gerekir ve milletimizi kaybetmemesi, gitmemesine müsade etmemeli ve kucaklayıcı olması ve bunun için daha çok gayret göstermesi gereklidir.

Umarım Yanılmıyorumdur. Herkesi saygı ile selamlıyorum. Fikir, düşünce, yorum ve paylaşımlar ile katkı sağlayan herkese teşekkürler sunuyorum. HakanYiğit: Ak Ocaklar Derneği Genel Başkanı

Haber Tahir Kavri-Iğdır

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.