New York, 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu araçları zorunlu kılma konusunda Kaliforniya'yı takip ediyor

New York, sıfır emisyonlu araçlara geçiş çabalarını hızlandırıyor. Geçen yıl imzalanan benzer mevzuata dayanarak, New York Valisi Kathy Hochul, Eyalet Çevre Koruma Departmanına, eyalette satılan tüm yeni binek otomobillerin, kamyonetlerin ve SUV'lerin 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu olmasını gerektirecek düzenleyici önlemler alması talimatını verdi.

Daha geçen ay California, 2035'te tüm yeni benzinli araçların satışını yasaklayacağını duyurdu. Bu düzenlemenin sonuçlandırılması, New York'un, Golden State'in ilk yapması gereken federal düzenlemelerin aynısını yapmasının yolunu açtı.

New York, hedefine ulaşmaya yardımcı olmak için kademeli bir yaklaşım izliyor. Eyalet, 2026 model yılına kadar tüm yeni hafif hizmet araç satışlarının yüzde 35'inin sıfır emisyonlu araçlar olmasını zorunlu kılacak. 2035'te bitiş çizgisini geçmeden önce gereklilik 2030'a kadar yüzde 68'e yükselecek.

Ayrıca, tüm yeni okul otobüsleri 2027'ye kadar sıfır emisyonlu olmalı ve tüm filo 2035'e kadar buna uymalıdır.

Devlet ayrıca 2026 model yılı ile 2034 model yılı arasında binek otomobiller, hafif ticari kamyonlar ve gazla çalışan motorlu orta hizmet araçlar için yeni kirletici standartları uygulayacak.

New York ayrıca sıfır emisyonlu araçlar satın almak için bir teşvik sağlıyor. Drive Clean indirim programı, bir araç fiyatından 2.000 $'a kadar indirim sağlar ve toplamda 9.500 $'a varan tasarruf için 7.500 $'lık federal vergi indirimi ile birleştirilebilir. Drive Clean indirim programı bugüne kadar New York eyaletindeki 62 ilçenin tümünde yaşayanlara 92 milyon dolardan fazla ödeme yaptı.

Devletin tamamen elektrikli bir geleceği desteklemek için uygun şarj altyapısına sahip olması gerekeceğinden, gazlı araçların satışının düzenlenmesi denklemin yalnızca bir parçasıdır. Geçen hafta, New York Power Authority, EVolve NY eyalet çapındaki ağının bir parçası olarak 100. yüksek hızlı şarj cihazını kurdu. Doğru yönde atılmış bir adım olsa da, altyapı açısından yapılması gereken çok iş var.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.