Tarihi Iğdır B Tipi kapalı cezaevi yıkılıyor

Tarihi Iğdır B Tipi kapalı cezaevi yıkılıyor

Iğdır B Tipi kapalı cezaevi’nin Iğdır turizmine kazandırılması gerekiyor.

Iğdır B Tipi kapalı cezaevi olarak kullanılan Tarihi Iğdır Cezaevi’nin müzeye dönüşmesini gerekiyordu. Turizmciler kazanması, böylece tarihi binanında hem değerlendirileceğini, hemde koruma altına alınacağını gerekirdi.

Iğdır B Tipi kapalı cezaevi de boşaltılmasından dolayı, yerinin değişmesinden dolayı, bildiğiniz gibi Iğdır cezaevi’de çok tarihi dönemine dayanıyor.

Haber Tahir Kavri

O dönem ki suçlu ve suçsuz bulunan, mahkum bulunan Iğdır B Tipi kapalı cezaevi karşı olan kişilerin kalmış olduğu bir noktadadır.

Cezaevi’nde kalmış. Geçmiş tarihi tarihçilerimiz de araştırırlarsa burada önemli olan şahsiyetleri bir araya getirecek şekilde Iğdır B Tipi kapalı cezaevi’ni de bir müze haline getirebiliriz.

Tarihi yapısından dolayı, geçmişinden dolayı bunu daha farklı kullanabiliriz. Iğdır’ın şuan ihtiyacı olan müzesi haline getirebiliriz. Bizim özellikle üzerinde durmamızın temel sebebi Iğdır Cezaevi’nin tarihi, kültürel miras özelliğine sahip olmasıdır.

Bu bağlamda buranın korunup gelecek nesillere de aktarılması, aynı zamanda sürdürülebilir kültür turizme Iğdır’da bir katkı sağlamış oluruz” Iğdır B Tipi kapalı cezaevi park yapması yanlıştır. Iğdır'ımıza hiç bir faydalı olamaz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.