Tesla sahibi yeni bir pil için 21.000 dolardan fazla ödemeyi reddetti, arabası kilitlendi

Bir Tesla sahibi, TikTok videosunu arabanın bariz eksiklikleri hakkında viral hale getirdiğini gördü. Mario Zelaya, pili öldükten sonra Tesla Model S'den kilitlendiğini ve bunun değiştirilmesinin kendisine 21.000 dolara mal olacağını söyledi.

Kanada, Toronto'da yaşayan Zelaya, 2013 yılında yepyeni araba için 140.000 $ (Kanada) ödediğini söyledi. Elon Musk'a göre, bu kartlardaki piller 300.000 ila 500.000 mil veya yaklaşık 21 ila 25 mil çalışacak şekilde tasarlandı. yıl önce değiştirilmeleri gerekir. Ancak Zelaya'nın EV'sinin sadece 77.000 mil sonra yenisine ihtiyacı vardı.

Zelaya, sorunun bazı 2013 ve 2014 Tesla Model S araçlarında, klima sisteminin drenaj hortumundan gelen sıvının aküye damlayarak paslanmasına neden olan bir sorun olduğunu söyledi - Transport Canada düzenleyici kurumundaki teknisyenler, pilinin bu nedenle olduğunu doğruladılar.

Zelaya, "yüksek voltajlı pil" uyarı mesajı görüntülendikten sonra arabayı Tesla'ya götürdü, ancak garantinin kapsamadığı söylendi. Ücretsiz bir akü istedi, ancak talep reddedildi ve ona arabayı değiştirmek veya arabayı satmak için 21.000 doların üzerinde ödeme yapma seçeneği kaldı.

https://www.tiktok.com/@supermariozelaya/video/7143011155374607622?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7147769245191030273

Pilin bitmesiyle Zelaya araca ulaşamadı, hatta içindeki sahiplik belgelerine bile ulaşamadı. Bir suçlamaya da cevap vermeyeceğini söylüyor. Videoda "Bu yüzden asla bir Tesla satın almamalısınız, millet" dedi.

Sahibi, araç garanti süresi içindeyken sızıntı ve paslanmanın başladığına inanıyor. Zelaya ayrıca Tesla'nın arabayı servise götürmeye gittiğinde aldığı Uber kredilerini, arabanın neden yeni bir aküye ihtiyacı olduğunu sormaya devam etmesinin ardından iptal ettiğini iddia ediyor.

Zelaya, ön tamponu sökerek ya da lastik kuyusunu açarak Tesla'ya erişebileceğini kabul ediyor ancak "bunun için zamanı yoktu".

Durum, Zelaya'nın yeni sahiplik belgeleri için 30 dolar ödedikten sonra arabayı satmasıyla sona erdi. Görünüşe göre yeni sahibi erişim sağlamak için tamponu çıkarmaya zaman bulmuş.

Zelaya'nın gelecekte otomobil markasına dönmesi pek olası görünmüyor: "Bir daha asla Tesla almayacağım" dedi. "Teslalardan uzak dur dememin uzun yolu bu. Onlar acımasız arabalar, acımasız üretim ve daha da kötüsü, 10 yıllık bir şirket."

Geçen yıl Finli bir adam, "8 yıllık garantisini aştığı" için 22.600 dolarlık bir pil satın alacağını keşfettikten sonra 2013 Tesla Model S'sini patlatmak için bir YouTube patlayıcı kanalıyla birlikte çalıştı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.