Tesla, toplu işten çıkarmaların federal yasaları ihlal ettiğini iddia eden eski çalışanlar tarafından dava edildi

Tesla, iki eski çalışanı tarafından, iş gücünün yaklaşık %10'unu işten çıkarma kararının, şirket etkilenenlere kesintilerden önceden haber vermediği için federal yasaları ihlal ettiğini iddia ettiği için dava açtı.

Reuters, Sparks, Nevada, Gigafactory çalışanlarının Pazar günü Teksas'ta dava açtığını yazıyor. 500 çalışanın 60 günlük bir ihbar süresi verilmeden fabrikadan çıkarıldığını belirtiyor-İşçi Ayarlama ve Yeniden Eğitim Bildirimi ( WARN ) Yasası'nın ihlali.

Yaklaşık beş yıldır fabrikada çalışan John Lynch ve Daxton Hartsfield, davaya göre bu ay fabrikadan ayrılanlar arasındaydı. Her ikisine de, sırasıyla 10 Haziran ve 15 Haziran'da fesihleri ​​hakkında önceden bildirimde bulunulmadığını ve şimdi, Mayıs veya Haziran'da işten çıkarılan ve ayrıca önceden bildirimde bulunulmayan ABD Tesla çalışanları adına toplu dava statüsü aradıklarını söylüyorlar.

WARN Yasası, şirketlerin 50 çalışanı daha etkileyen herhangi bir işten çıkarmadan önce işçilere 60 günlük bir ihbar süresi sağlamasını ve onlara başka bir iş bulmaları veya yeniden eğitim almaları için yeterli zaman vermelerini şart koşuyor.

İşçileri temsil eden Boston merkezli iş avukatı Shannon Liss-Riordan Bloomberg'e verdiği demeçte, "Tesla, WARN yasasını açıkça hiçe sayarak insanları işten çıkarmaya başladı" dedi.

Bu ayın başlarında Tesla patronu Elon Musk, yöneticilere , şirketteki işlerin %10'unu kesmek ve ekonomi hakkındaki "süper kötü hissi" nedeniyle tüm işe alımları durdurmak istediğini söyledi. CNBC'ye, rakamın yalnızca maaşlı çalışanları temsil ettiğini, saatlik çalışan sayısının artacağını açıkladı. Bununla birlikte, bu hala Tesla'nın toplam işgücünün yaklaşık %3,5'inin işten çıkarıldığı anlamına geliyor, bu miktarın "süper malzeme olmadığını" söyledi.

Musk, "Bundan bir yıl sonra, çalışan sayımızın hem maaşlı hem de açıkçası saatlik olarak daha yüksek olacağını düşünüyorum" diye ekledi.

Dünyanın en zengin insanı da davaya değinerek, davanın "dayanıklı olmadığını" ve "önemsiz küçük bir dava" olduğunu söyledi.

Röportajın başka bir yerinde Musk, bir durgunluğun "bir noktada kaçınılmaz" olduğuna inandığını ve yakın vadede gerçekleşmesinin "olmamasından daha olası" olduğunu, ancak "kesin olmadığını" söyledi.

Musk, daha önce Tesla ve SpaceX çalışanlarından ofiste haftada en az 40 saat geçirmelerini veya işten ayrılmalarını talep ettiği için eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Ayrıca personelin uzak bir yerde değil ana şirket ofisinde çalışması gerektiğini söyledi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri