Yaklaşan iOS 16 güncellemesinin büyük kilit ekranı değişiklikleri getireceği söylentileri

Bu yılki WWDC'ye bir haftadan kısa bir süre kala, Apple'ın ne açıklayabileceğine dair söylentiler daha ayrıntılı hale geliyor. En son bilgilere göre, Apple'ın bir sonraki büyük mobil işletim sistemi yükseltmesi, kilit ekranını yenilemeye odaklanacak.

Bloomberg'den Mark Gurman , iOS 16'nın kilit ekranını ve Mesajlar uygulamasını önemli ölçüde değiştireceğini bildirdi . Her zaman açık ekran söylentileri de geri döndü.

Şu anda iPhone kilit ekranı, kullanıcıların yalnızca widget'lara erişmesine, Kontrol Merkezi işlevlerini kullanmasına ve kısa bildirimleri okumasına izin veriyor. Son haberleri okumak, hava durumunu kontrol etmek ve ara sıra hesap makinesini veya el fenerini çıkarmak için kullanıyorum. iOS 16 için, widget benzeri duvar kağıtları ve diğer önemli değişiklikleri görebildik.

İOS'un bir sonraki büyük yinelemesi, sonunda her zaman açık bir kilit ekranı da sunabilir. Geçen yıl, söylentiler , iPhone 13 Pro'nun, pil ömrünü korumak için kullanılmadığında yenileme hızını dinamik olarak 10 Hz'ye kadar düşüren her zaman açık bir ekranla gönderileceğini belirtti. Bu özellik hiçbir zaman hayata geçmedi ancak iPhone 14 Pro ve Pro Max'te görünebilir. Önceki spekülasyonlar, 14 Pro'nun 48 Megapiksel kamera , periskop lens, otomatik odaklamalı ön kamera ve yeni bir A16 işlemci ile geleceğini öne sürüyordu .

Gurman'a göre, Mesajlar uygulamasının, özellikle sesli mesajlar için sosyal medya benzeri değişiklikler alması gerekiyor. Apple TV'nin tvOS'u akıllı ev cihazlarıyla daha yakından bağlantılı olacak ve macOS bazı yeniden tasarlanmış uygulamalar alabilir.

Geliştirici Steve Troughton-Smith , iPad çoklu görevlerinde önemli yükseltmeler öneren bir WebKit güncellemesi buldu . Değişiklik, onu iPadOS 16'ya dönüştürebilir ve bir klavye ve fare bağlandığında daha çok bir dizüstü bilgisayar gibi çalışmasını sağlayabilir.

Apple, AR/VR geliştirmesinde son zamanlarda bazı ilerlemeler kaydetmiş olsa da , karma gerçeklik başlığını önümüzdeki hafta görmeyi beklemiyoruz.

Apple'ın WWDC 2022'si 6 Haziran Pazartesi günü başlıyor ve tüm hafta sürüyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.