Yeniden tasarlanan MacBook Air, M2 çipine, MagSafe şarjına ve daha büyük bir ekrana sahip

Apple, popüler MacBook Air'in şirketin yeni M2 yongasıyla desteklenen yeniden tasarlanmış bir sürümünü duyurdu. 2022 MacBook Air, öncekinden yüzde 25 daha parlak olan 500 nit parlaklığa sahip 13,6 inç Liquid Retina ekrana sahip. Apple Silicon'un 5 nm'lik bir işlem üzerine kurulu en son sürümü olan ve 100 GB/sn birleşik bellek bant genişliğine sahip 20 milyar transistör paketleyen yukarıda bahsedilen M2 tarafından desteklenmektedir.

M2 yongası, 8 çekirdekli bir CPU'dan (dört performans çekirdeği ve dört yüksek verimli çekirdek) ve 10 adede kadar çekirdeğe sahip bir GPU'dan oluşur. Havada, pasif olarak soğutulur, bu nedenle fan gürültüsü konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Yeni MacBook Air ayrıca önceki nesle kıyasla iki kat daha fazla çözünürlük ve düşük ışık performansı sağlayan bir 1080p FaceTime HD kameraya sahip. Ayrıca, Dolby Atmos ile filmler ve müzikler için Uzamsal Sesi destekleyen dört hoparlörlü bir ses sisteminin yanı sıra, tümü klavye ile ekran arasında bulunan bir üçlü mikrofon bulunmaktadır.

Tamamen alüminyum yekpare kasa, iPhone ve iPad'in düz kenarlı tasarımını ödünç alıyor. Sistem şimdi yalnızca 11,3 mm inceliği tek tip ölçüyor ve yalnızca 2,7 pound ağırlığında. Renk grupları arasında gümüş, uzay grisi, gece yarısı ve yıldız ışığı bulunur.

MagSafe şarjı, sistemin iki Thunderbolt bağlantı noktasını diğer görevler için serbest bırakmak için geri döner ve yüksek empedanslı kulaklıkları destekleyen 3,5 mm ses jakı, özel dinleme için yeterli olmalıdır. Pil ömrü 18 saate kadar video oynatma olarak derecelendirilmiştir ve hızlı şarj ve isteğe bağlı 67W USB-C adaptörü ile 30 dakikada yüzde 50'ye kadar şarj elde edebilirsiniz.

M2'li yeni MacBook Air, sekiz çekirdekli GPU, 8 GB birleşik bellek ve 256 GB SSD içeren 1.199 dolardan başlıyor. 10 çekirdekli GPU, 24 GB bellek, 2 TB SSD ve 67 W USB-C güç adaptörü içeren üst düzey bir yapılandırma, fiyatı 2.499 dolara kadar yükseltecek. Sistemler henüz ön sipariş için mevcut değil, ancak bir makineyi yapılandırabilir ve Temmuz ayında piyasaya çıktığında satın almak üzere kaydedebilirsiniz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri