ZTE Axon 40 Ultra, geliştirilmiş ekran altı kamera ve amiral gemisi özellikleriyle dünyaya açılıyor

Ekran altı kameralar (UDC'ler), ekranın herhangi bir çentik veya delik açma oyukları olmadan kenardan kenara esnemesine olanak tanır. Mevcut teknoloji, ekran açıkken kamerayı gizleme konusunda iyi bir iş çıkarsa da, görüntü kalitesi hala standart bir kameradan çok daha kötü.

Geçen ay Çin'de piyasaya sürüldükten sonra ZTE, Axon 40 Ultra amiral gemisinin küresel olarak kullanılabilirliğini duyurdu.

Telefon, Qualcomm'un güçlü Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti ile donatılmış olarak geliyor, ancak ne yazık ki ZTE, onu biraz daha hızlı ve daha güç verimli Plus varyantına yükseltmedi.

8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip temel model veya 12 GB RAM ve 256 GB UFS'ye sahip bir model arasında seçim yapabilirsiniz. Çin'de telefonu 1 TB'a kadar depolama ve 16 GB RAM ile alabilirsiniz, ancak bu şimdilik bölgeye özel kalacaktır. Ayrıca 65W hızlı şarj desteğine sahip oldukça büyük bir 5.000mAh pil barındırıyor.

Arkada, ana kamera, ultra geniş açı ve 3.5x telefoto dahil olmak üzere üç adet 64 megapiksel sensör var. Ana ve telefoto lensler, titreyen ellerin neden olduğu bulanıklığı azaltmak için OIS ile birlikte gelir. Her üç kamera da 30 FPS'de 8K video kaydedebilir ve hepsi aynı anda etkin olabilir, bu da odak uzunlukları arasında daha hızlı geçiş yapmanızı sağlar.

Ekran, Axon 40 Ultra'nın gerçek göstergesidir. 1.116 x 2.480 çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip 6.8 inç AMOLED ekrana sahiptir. ZTE, üçüncü nesil UDC'lerini kullandığından, çentikler veya delikli kesiklerle tamamen kesintisizdir. İncelemeler , selfie kamerasının fark edilmesinin zor olduğunu ve ekran açıkken kendini gizleme konusunda Samsung Galaxy Z Fold 3'ün UDC'sinden çok daha iyi bir iş çıkardığını iddia ediyor. Öte yandan, görüntü kalitesinin daha kat etmesi gereken uzun bir yol var.

ZTE Axon 40 Ultra, 21 Haziran'da piyasaya çıkıyor, ancak şimdiden şirketin web mağazasından ön sipariş verebilirsiniz. Temel model için fiyatlandırma 800 dolardan başlıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.