Ölmeden önce emniyette şikayetçi olmuş

Öte yandan Ağgül´ün ölümüyle ilgili soruşturmada önemli ayrıntılara ortaya çıktı.

Buna göre Aleyna Ağgül'ün ölümünden bir gün önce akşam saatlerinde emniyete giderek, şüpheli .G A,nınhakkında şikayetçi olduğu öğrenildi.

2020 senesinde Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı´na şüpheli G. A. Hakkında cinsel saldırı suçlamasında bulunduğunu, daha sonra şikayetini geri aldığını anlatan Aleyna Ağgül, ifadesinde şunları söyledi:

GİT KENDİNİ ÖLDÜR' G.A'ın sahte hesaplardan kendine ulaştığını anlatan Ağgül, "Bana ulaştığı için kendisiyle ilişkimi iyi bir biçimde bitirmek istedim.

Dün gece saatlerinde G. A´nın evimin önüne çağırdım. Beni bekar evine götürmek istedi. Ayrılmak istediğimi söyledim. Bana önceden Instagramdan takipleştiğim bir kişi ile ilişkimin olup olmadığını ima etti.

Bunun üzerine tartıştık.

Alkollü olduğumdan net hatırlamıyorum ama G.A'nın aramızda geçen konuşmaların ses kaydını aldı.

Yine görüşme sırasında kolumu sıkarak omzuma yumruk attı. Kendimi korumak amaçlı elimle ve ayağımla G´yi itekledim.

Bana vurduğu sırada bağırınca eli ile ağzımı ve burnumu kapattı.

Uzun süre nefes alamadım. Alkolün ve gördüğüm şiddetin etkisiyle orada sızıp kaldım.

Sabah olduğunda G.A,nın bana, `Git kendisini öldür. Yoksa ben seni öldüreceğim´ diyerek tehdit etti. Daha sonra doktora giderek darp raporu alarak emniyete geldim" dediği öğrenildi.

OĞLU ÜZERİNDE BIÇAKLA GELMİŞ

Şüphelilerden G.A´ın oğlu G A,nın, Aleyna Ağgül´ün vefatından sonra olay yerine alkollü geldiği ve üstünde bıçak olduğu soruşturma dosyasına girdi. Polis tarafından ifadesi alınan G A, "Aleyna lise arkadaşımdı. Son bir ay içerisinde arkadaş çevremden babam ile Aleyna arasında ilişki olduğunu öğrendim.

Babamı son bir ay içerisinde Aleyna'nın evinin çevresinde farklı tarihlerde iki kez gördüm.

Babamla 4 aydır konuşmuyordum. 29 Eylül günü saat akşam saatlerinde Aleyna ile telefonda bu durumu konuşmaya karar verdim.

Eğer babamla bir ilişkisi var ise uzak durmasını isteyecektim. 9 kez aradım.

Telefona cevap alamadım. Sonrasında babamı aradım. O da cevap vermedi. Hatta mesaj da gönderdim. Dönüş yapmadı.

Sabaha karşı 04.45´te Aleyna´nın evinin ilerisinde bulunan benzin istasyonuna taksiyle geldim. Ters yöne doğru yürürken, polisler beni görünce belimdeki bıçağı ve kimliğimi kendi rızamla teslim ettim.

Bıçağı Aleyna´nın akrabalarının saldırabileceği düşüncesi ile yanıma aldım. Polislerden Aleyna´nın vefat ettiğini öğrendim. Ölümüyle benim alakam yok" dedi.

IĞDIR BAROSU'NDAN AÇIKLAMA

Iğdır Barosu da, Aleyna Ağgül'ün ölümüyle ilgili açıklamada bulundu. Iğdır Baro Başkanı Serkan Alakan, "Cuma günü bir genç kızımız intihar etti. Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak kızımızın acısını paylaşmak ve devam etmekte olan soruşturmanın takipçisi olacağımıza ilişkin basın metnini okumak için toplandık.

Her ne kadar olay vahim olsa da trajik bir biçimde hayatını kaybeden kızımızın yaşanan olayda masum olduğunu düşünüyoruz. Mahkemede bu davanın takipçisi olacağız" dedi. Habertürkün haberi...

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.