21. Yüzyılın En Yenilikçi 6 Apple Ürünü

Apple, dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline geldi ve bu bir tesadüf değil. Apple ürünleri her zaman en ucuz olmasa da, her zaman bir sıçrama yapar ve genellikle teknolojiye bakışımızı değiştirirler.

Apple'ın neredeyse elli yıl öncesine dayanan bir geçmişi var, ancak en büyük ve en devrim niteliğindeki ürünlerinin çoğu sadece son birkaç yılda piyasaya sürüldü. Bunlar, Apple'ın bu yüzyılda piyasaya sürdüğü en büyük ve en iyi ürünler.

6. iPod: İçeriğiniz, Her Yerde (2001)

Pek çok insan için iPod, gerçekten Apple'ı haritaya yerleştiren şeydir. 2001'de ilk iPod mağaza raflarına çıktığında, piyasada zaten MP3 çalarlar vardı. Ancak, iPod işleri farklı yaptı. Şık tasarım, sezgisel kaydırma tekerleği veya ikonik beyaz kulaklıklar olsun, iPod teknolojiyi harika yaptı.

iPod kısa sürede bir müzik çalardan daha fazlasına dönüştü. İlk hepsi bir arada medya tüketim cihazlarından biri oldu. Bu, iPod'un müzikten daha fazlası için iyi olduğu anlamına geliyordu. İster podcast'ler, ister filmler veya oyunlar olsun, iPod, her yere götürebileceğiniz eksiksiz bir içerik kitaplığıydı. Aynı zamanda tüketici seçiminde büyük bir deney haline geldi.

iPod, yalnızca tek bir renkte mevcut olan tek bir modelle piyasaya çıktı, ancak kısa sürede herkes için bir şekil ve boyutta eksiksiz bir ürün yelpazesine dönüştü. iPod'un uzun geçmişi etkileyici olsa da, yirmi yıldan fazla bir sürenin ardından 2022'de üretime son verildi. Rakamlar konuşur ve satılan 450 milyon adet kendisi için konuşur.

5. iPhone: İlk Modern Akıllı Telefon (2007)

iPhone 2000'lerin başındaki en önemli ürün olabilir. Dünyanın ilk akıllı cihazı değildi, ancak onları bildiğimiz ilk akıllı telefondu.

iPhone, mobil teknolojide bir devrim yarattı. Her yerde gerçek internette gezinmek için kullanabileceğiniz ilk cihazlardan biriydi. Bu, birçok kişinin App Store gibi dijital içerik pazarlarıyla ilk tanışmasıydı. iMessage ve FaceTime görüntülü arama gibi özelliklerle bağlantıda kalmayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırdı. Ve sadece parmak ucunuzla çalıştırılabilir.

iPhone'un dünyayı değiştirdiğine şüphe yok ve onsuz, bildiğimiz akıllı telefon var olmayabilir.

4. Siri: Gerçekten İşe Yarayan Bir Ses Asistanı (2011)

iPhone 4'e özel bir özellik olarak lansmanı yapılan Siri, kısa sürede birçok Apple kullanıcısının gönlünde yer edindi. Lansman sırasında, insanlar Siri'nin yapabileceklerine şaşırmıştı. Hatırlatıcıları planlamak, notlar almak veya sadece hava durumunu kontrol etmek olsun, Siri bunu yapabilirdi ve iyi de yapabilirdi.

O zamandan beri, Siri'nin yeni ses seçenekleri ve diller eklenerek daha birçok uygulamaya entegre edildiğini ve konuşma tanıma yeteneklerinin gelişmeye devam ettiğini gördük. Çoğu kişi iPhone'larını yalnızca Siri aracılığıyla kullanmasa da, hızlı komutları yürütme söz konusu olduğunda, Siri hızlı ve güvenilir bir şekilde yönetir (çoğu zaman).

Bu günlerde, Siri'nin sizin için konuşabileceği ve yapabileceği oldukça etkileyici şeyler var. Bununla birlikte, onu karıştırmak ve bir Google araması elde etmek hala çok zor değil. Siri hala bilimkurgu AI arkadaşınız olmasa da, ne kadar daha akıllı hale gelebileceğini görmekten heyecan duyuyoruz.

3. Apple Watch: Gerçekten Akıllı Bir Saat (2014)

İster Star Trek iletişim cihazları, isterse Casio Calculator saatleri olsun, insanlar onlarca yıldır bir akıllı saatin nasıl olacağını hayal ediyorlardı. Apple, geniş çapta benimsenen ilk akıllı saat haline gelen, uygun bir şekilde adlandırılmış Apple Watch'u piyasaya sürdüğünde bu sorular nihayet yanıtlandı.

Apple bize yalnızca çalışan bir akıllı saat vermekle kalmadı, aynı zamanda bir tane takmamız için tonlarca neden verdi. Koşu sırasında veya spor salonunda Apple Watch'u takmak hiç de kolay değil, telefonunuzu yanınıza almanıza gerek kalmadan şarkılarınızı ve podcast'lerinizi yanınıza almanın mükemmel bir yolu. Apple Watch sadece harika bir fitness cihazı olmakla kalmaz, aynı zamanda Apple Pay ve Siri ile entegrasyon, onu tüm gün bileğinizde tutmanız için iyi bir neden sunar.

Samsung ve Fossil gibi rakip şirketlerin akıllı saat sahnesine kendi akınlarını yaptıklarını görmemize rağmen, çoğunlukla Apple Watch'tan sonra ikinci sıradalar.

2. AirPods: Gerçekten Kablosuz Müzik (2016)

Orijinal AirPod'lar 2016'da sahneye çıktığında, müzik dinleme şeklimizi değiştirdiler. Yıllardır insanlar, kablolarla sabitlenmeyen ancak mevcut seçeneklerden memnun olmayan kulaklıkların hayalini kuruyordu. Ancak, AirPods'un oldukça popüler bir şekilde piyasaya sürülmesiyle Apple, kablosuz kulaklıkları yeni standart haline getirdi.

Apple'ın AirPod'ları kültürel olarak benimsenen ilk kablosuz kulaklık olmakla kalmadı, aynı zamanda kategorilerinde açık ara en başarılı ürün haline geldi. Apple, orijinal AirPods'un başarısını aldı ve hızla kablosuz şarj ve iyileştirilmiş pil ömrü gibi yeni özellikler ekleyen ikinci nesil bir modeli piyasaya sürdü. AirPods Pro ve AirPods 3 gibi sonraki modeller bize daha iyi ses kalitesi ve gelişmiş bağlantı sağladı.

1. AirTags: Herkes İçin Akıllı Bir İzleyici (2021)

Adil olmak gerekirse, akıllı izleyiciler söz konusu olduğunda Apple olay yerine biraz geç kaldı. Tile gibi firmalar benzer ürünleri yıllar önce piyasaya sürmüştü. AirTag dünyanın ilk kablosuz izleyicisi olmasa da, daha hassas izleme ve iPhone ve Apple ekosisteminin geri kalanıyla kolay entegrasyon, AirTag'leri pek çok kişinin eşyalarını takip etme konusunda ilk tercihi yapıyor.

AirTag yarışmacılarının çoğu, izleyicilerinin çalışması için küçük bir kullanıcı ağına güvenirken, Apple'ın AirTag'leri FindMy ağına binebilir, bu da hemen hemen her yakındaki Apple cihazının AirTag'inizin size bağlı kalmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir.

AirTag'lerin hassas takibi sayesinde, bir tanesini sırt çantanıza, el bagajınıza ve hatta arabanıza kolayca atabilir ve nerede olduğunu ve nereye gittiğini takip edebilirsiniz. Aslında, AirTag'lerin kullanımı o kadar kolaydır ki, her zaman iyilik için kullanılmamışlardır. AirTag'in takip edilmesiyle ilgili bir dizi haber, Apple'ı bir AirTag yakında çok uzun süre kalırsa yakındaki iPhone'ları uyarmaya zorladı. Bununla birlikte, bir şeyi yasal olarak izlemeniz gerekiyorsa, bu hiç bu kadar kolay olmamıştı.

AirTags iş eşyalarınızı takip etmeye geldiğinde oyunu değiştirdi ve Apple'ın bunları daha erken yayınlamamasına şaşırdık.

Sıradakini Bekleyemeyiz

Teknolojinin nasıl göründüğü veya onu kullanma şeklimiz olsun, Apple'ın 21. yüzyılda teknolojinin gelişme şekli üzerinde büyük bir etkisi olduğuna şüphe yok. Apple her zaman bir ürün kategorisi icat eden kişi olmasa da, ürünleri genellikle alınması ve kullanılması en kolay olanlardan bazılarıdır. Apple hayranı olsanız da olmasanız da Apple'ın etkisini inkar edemezsiniz.

Apple'ın bildiğimiz hayatı değiştiren bazı inanılmaz ürünleri piyasaya sürdüğünü gördük ve sırada ne olduğunu görmek için heyecanlıyız.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri