6 şehir daha afet bölgesi olarak ilan edildi

6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi etkileyen depremler, pek çok ilimizde büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açmıştı. AFAD'ın yaptığı açıklamada belirtildiği üzere, 11 ilimiz ve Sivas'ın Gürün ilçesi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmişti. Ancak depremler, bu iller dışında da bazı yerleşim birimlerinde hasara yol açmıştı. Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illerinde yer alan bazı yerleşim birimlerindeki binaların bir kısmı az, orta veya ağır derecede hasar görmüştü. Bu nedenle, hasar gören binaların bulunduğu yerleşim yerleri de Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilmiştir. Depremin yıkıcı etkileri halen hissedilirken, afetzedelerin yardımına koşmak ve yeniden yapılanma sürecine katkı sağlamak için hükümet ve sivil toplum kuruluşları birlikte çalışmaktadır.

6 Şubat depremi nedeniyle Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde, Batman da afet bölgesi ilan edildi.

AFAD, ilgili konuda şu açıklamayı yapmıştır:

Afetlerin neden olduğu yıkım ve can kayıpları, 06.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında, 11 ilimiz ve Sivas ilimizin Gürün ilçesi için Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesine sebep oldu.

Depremler 11 ilimiz dışında diğer bazı illerimizi de etkilemiştir. Hasar tespit çalışmaları sonucunda ise;

Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illerindeki bazı yerleşim birimlerindeki binaların, az, orta veya ağır derecede hasar gördüğü tespit edilmiştir.

Bu nedenle, söz konusu illerde hasar gören binaların bulunduğu yerleşim yerleri de Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak kabul edilmiştir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.