AB, Apple'ı Apple Pay üzerinden rekabet yasasını çiğnemekle suçluyor

Apple'ın antitröst sorunları, Cupertino'nun yakın alan iletişim politikalarının rekabet karşıtı toplamayı geçemediğini belirleyen AB düzenleyicileriyle devam ediyor. Avrupa Komisyonu, teknoloji devinin NFC API'lerini rakip cüzdan uygulamalarıyla paylaşması gerektiğine inanıyor. Elbette Apple bunun önemli bir güvenlik sorunu olacağını düşünüyor.

Pazartesi günü, Avrupa Komisyonu (EC) , Apple'ın NFC ödeme özelliklerini yalnızca Apple Pay hizmetiyle kısıtlamasına karşı bir itiraz bildirisi yayınladı . Komisyona göre bu, şirketin hakim durumunun kötüye kullanılmasıdır ve Avrupa Birliği (AB) rekabet yasalarına aykırıdır. Karar, geçen hafta konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın hemen ardından geldi.

Bir ön sonuç olarak, komisyon başkan yardımcısı Margrethe Vestager, bazı ödeme hizmetlerinin iPhone kullanıcılarına ulaşamayacakları için NFC ödeme işlevi planlarını iptal ettiğini söyledi. Komisyon, diğer ödeme hizmetlerinin Apple Pay ile aynı işlevselliğe erişmesi gerektiğine inanıyor.

Apple Pay, kolayca piyasadaki en büyük NFC tabanlı mobil cüzdandır. Avrupa Komisyonu, Apple Pay'in kullandığı teknolojiye erişmesini engelleyen iPhone'daki diğer uygulamaları engelleyerek Apple'ın bu en üst konuma ulaştığını belirleyebilir; bu da hakim konumun yasa dışı olarak kötüye kullanılması anlamına gelir. Bu durumda Apple on milyarlarca dolar para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Guardian, Apple'ın Apple Pay'in müşteriler için kolaylık ve güvenlik üzerinde durduğunu açıklayan bir bildiri yayınladığını belirtiyor . Şirket, üçüncü tarafların NFC ödemelerini kullanmasına izin vermenin iPhone'ları daha az güvenli hale getireceğini iddia ediyor. Apple ayrıca diğer ödeme servislerinin NFC kullanmasını engellemediğini iddia etti, ancak ayrıntı sunmadı.

Sözcü, "Apple Pay'i, kullanıcıların mevcut ödeme kartlarını dijital olarak sunmaları ve bankaların ve diğer finans kurumlarının müşterileri için temassız ödemeler sunmaları için kolay ve güvenli bir yol sağlamak için tasarladık" dedi. "Apple Pay, Avrupalı ​​tüketicilere ödeme yapmak için sunulan birçok seçenekten yalnızca biri ve gizlilik ve güvenlik için endüstri lideri standartları belirlerken NFC'ye eşit erişim sağladı."

Apple, Avrupa düzenleyicileriyle devam eden bir mücadele yaşadı. Yakın zamanda Tüketiciler ve Pazarlar Kurumu, Apple'ı Hollandalı flört uygulamalarının Apple'ın ödeme işlemcisi dışında ödemeleri yönetmesine izin vermeye zorladı . AB ayrıca şu anda Apple'ı cihazlarında yandan yüklemeye izin vermeye zorlayabilecek bir yasa üzerinde karar veriyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri