AB, iPhone dahil tüm yeni telefonların USB-C özelliğine sahip olması için son tarihi açıkladı

28 Aralık 2024, AB'de satılan yeni tüm iPhone'ların ve diğer kablolu şarj edilebilir cihazların bir USB-C bağlantı noktasıyla gelmesi gereken tarihtir. Bu, Apple'ın artık telefonlarında Lighting'den Type-C'ye geçmek için 24 ayı olduğu anlamına geliyor, ancak muhtemelen ilkinin çok daha erken geldiğini göreceğiz.

On yılı aşkın bir süredir evrensel bir şarj çözümü için bastırdıktan sonra, Ekim ayında Avrupa Komisyonu ezici bir çoğunlukla bölgede satılan tüm telefonların, tabletlerin ve diğer küçük elektronik cihazların 2024 yılına kadar USB-C bağlantı noktalarına sahip olmasını sağlayacak yasayı onayladı . görevi birkaç hafta sonra onayladı.

Şimdi, USB-C mevzuatı, 28 Aralık 2024 tarihini ortaya koyan AB'nin resmi gazetesinde yayınlandı. Bölgede satılan ve kablolu şarj seçeneğiyle gelen telefonları, tabletleri, dijital kameraları, el konsollarını ve diğer küçük elektronik cihazları kapsar; bazı akıllı saatler gibi yalnızca kablosuz şarj olan her şey muaftır. Dizüstü bilgisayarlar da, USB-C'ye geçmek için 28 Nisan 2026'ya kadar süreleri olmasına rağmen, bu kurala tabidir.

Tüm bunlardan en çok etkilenen şirket ise tabii ki Apple. Cupertino, hareketin inovasyonu engelleyeceğini söylediği için USB-C'yi zorunlu hale getirmeye uzun süredir karşı çıkıyor. Avrupalı ​​yetkililerin bir zamanlar Apple'ın Micro-USB'yi benimsemesini istediğini belirtiyor ve geçiş gerçekleşmiş olsaydı ne Lightning'in ne de USB-C'nin icat edilmeyeceğini iddia ediyor. Apple ayrıca, insanların atmak zorunda kalacağı şarj cihazlarının sayısı nedeniyle hareketin daha az değil, daha fazla e-atık yaratacağını söylüyor.

AB kararından sonra Apple, iPhone'un USB-C'den farklı olarak USB 3.1 gen 2'yi desteklemeyen ve 14W güç dağıtımıyla sınırlı olan Lightning konektörünü terk etmek zorunda kalacağını gönülsüzce kabul etti.

Apple'ın USB-C cep telefonlarından ilki gelecek yıl gelebilir. Söylentilere göre, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max yüksek hızlı aktarımları (en azından USB 3.2 veya Thunderbolt 3) desteklerken, iki standart iPhone 15 modeli USB 2.0 hızlarında maksimuma çıkacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.